Bien.hu

Megosztás
Ez az olaj eltünteti a pattanást! Egy igazi csodaszer
Ez az olaj eltünteti a pattanást! Egy igazi csodaszer


Amikor az ausztrálok elutaznak valahova, visznek magukkal teafaolajat, mert egyszerre többféle gyógyszert és tisztítószert lehet helyettesíteni vele. Használják, amikor üdülnek, strandolnak, szaunáznak, szállodában vagy idegen illemhelyen tartózkodnak. Kiderítettük, hogy micsoda a teafaolaj, és mi mindenre lehet használni.

Miből van a teafaolaj?

A teafa kivonatát az Ausztráliában honos teafa leveleiből nyerik, vízgőz segítségével. A vízgőz hatására speciális illóolaj szabadul fel. Az ausztrálok már több évszázada használják a teafa olaját gyógyításra. A teafaolaj gyógyhatását tudományos vizsgálatok igazolják, körülbelül 80 szerves alkotóelemmel rendelkezik! - írja a bien.hu.

A teafa 8 méter magas, kicsi, keskeny, halvány krémsárga levelei vannak. Ha tonnányi mennyiségű falevelet gyűjtenek össze, ebből mindössze 10 liter olajat nyernek, ezért nem olcsó a teafaolaj.

Amikor az ausztrálok elutaznak valahova, többnyire visznek magukkal teafaolajat, mert többféle gyógyszert lehet helyettesíteni vele. Használják, amikor üdülnek, strandolnak, szaunáznak, szállodában vagy idegen illemhelyen tartózkodnak. Vattára vagy papír zsebkendőre tesznek néhány cseppet belőle, és fertőtlenítik vele az ülőhelyet, a berendezést, használati tárgyakat (pl. szállodai poharat, távirányítót, telefonkagylót), vagy ami még közvetlenül érintkezve a bőrrel fertőzést okozhat.

Gyógyszerkönyvi tisztasága miatt a bőrsérülést is lehet kezelni vele, ráadásul a seb nem ég tőle, mint például a jód használata közben. Szintén egy érdekesség, hogy antiszeptikus hatása véres, gennyes sebbel érintkezve fokozódik. A bőrbe könnyen beszívódik, ezért a hajban megtelepedett élősködők eltávolításában is eredményes. Tömény teafaolajjal a kullancs egyszerűen és hamar kiszedhető. Háziállatok, négylábú kedvencek vérszívóinak eltávolítására is alkalmas. A második világháborúban is használták fertőtlenítésre. A penicillin elterjedésével az alkalmazása ritkább lett. Jó lenne, ha a természetes gyógymódok kedvelői közül is minél többen megismerkednének a teafaolajjal, és bizonyos szintetikus szereket helyettesítenének vele.

Fogászati, kozmetikai, nőgyógyászati és bőrproblémák ellenszere

A teafa olaja fertőtlenítő hatása révén elpusztítja a kórokozókat. Baktérium-, vírus- és gombás fertőzésre egyaránt használhatod. A következő panaszok esetén hatásos: bőrgyulladás, pikkelysömör, szájüregi problémák (az ínygyulladástól kezdve a daganatokig), torokgyulladás. Ausztráliában alkalmazzák bőr- és nőgyógyászati betegségek, valamint fogászati problémák esetén. A szöveteket és a nyálkahártyát kíméli. A fogászatban, akár a szájvíz, frissít és gátolja a fogkő-lerakódást.

A pattanást, az aknét és a herpeszt megszünteti, ha kozmetikai korongra pár cseppet cseppentve minden este finoman leápolod vele a problémás bőrfelületet. Kozmetikai szerek összetevőjeként is szolgál, krémek és szájápolószerek alkotórésze. Használata során a szembe nem kerülhet, utána pedig alaposan kezet kell mosni. Gyerekeknél hígítva kell használni. Rovarcsípések (pl. atka, tetű, bolha, szúnyog, kullancs) kezelésére is kiváló. Tisztítja és gyógyítja a sebet, csökkenti a gyulladást.

Gyógyszere a léleknek is

A teafaolaj annyira sokoldalú gyógyszer, hogy még a lelki feszültséget is oldja. Egyszerű növényillata segít legalább jelképesen visszatérni a léleknek a gyógyító természetben való hithez.

Megnyugvást biztosít, de szükség esetén energetizál is, akár egy erdei séta. Növeli az önbizalmat, csökkenti a szorongást.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek




Forrás