Szoboszlai István egyéni vállalkozó tevékenysége szorosan összefügg a Kárpátinfo hetilap működésével, mivel a vállalkozás fő tevékenységi körébe a nyomtatott lap kiadása, illetve online felület működtetése tartozik.

A Kárpátinfo családi és ifjúsági hetilap, ezért a tanintézményekben, egyházakban, civil szervezetekben folyó ifjúsági munka bemutatására kiemelt figyelmet fordítunk. Mivel a kárpátaljai magyarság bő 60%-a faluhelyen él, s innen kerül ki olvasótáborunk nagyobb része is, az agráriummal kapcsolatos kérdések nálunk folyamatosan terítékre kerülnek. Szakemberek bevonásával heti rendszerességgel adunk tanácsokat a gazdáknak, emellett tudósítunk szakmai találkozókról, tanfolyamokról, bemutatókról. Bő teret adunk a pályázati lehetőségek kihasználásával kapcsolatos írásoknak, ezek megvilágítására ismert szakembereket kérünk fel.

Céljaink között szerepel, hogy minél hamarabb visszanyerjük azokat az olvasókat, akiket elveszítettünk, a figyelem felkeltésével újból olvasásra buzdítsuk a lakosság bizonyos rétegeit. Egyik fő törekvésünk, rendszeres újságolvasóvá nevelni a fiatalokat. Ezt reklámok kihelyezésével, találkozók szervezésével, illetve részmunkaidős munkatársak bevonásával kívánjuk elérni.

Azokon a településeken, ahol a leginkább a kivándorlás miatt megszűnt a lap terjesztése, új embereket keresünk, akik szintén részmunkaidőben tudnák folytatni tevékenységüket. A munkaerőhiányt családbarát munkahelyek létrehozásával, illetve a meglévő munkahelyek fejlesztésével szeretnénk elérni a jelenlegi projekt keretében. Az elvándorlás kevésbé érintette a kisgyerekes családokat, így igyekszünk édesanyákat, illetve édesapákat bevonni a szerkesztőségben folyó munkába, akik otthonról tudnák elvégezni munkájukat. Úgy gondoljuk, hogy ezzel segítenénk az itt maradt családokat, hogy jövedelemhez jussanak, különösebb kompromisszumkötés nélkül.

Céljaink elérésének érdekében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez pályázatot nyújtottunk be. A Magyarországgal szomszédos egyes országokban nyilvántartott és működő magyar családbarát vállalkozások támogatása címmel kiírt pályázatra benyújtott projektünk pozitív elbírálásban részesült, melynek eredményeképpen nagyszabású fejlesztéseket tudtunk elérni a Kárpátinfo hetilapnál.

A pályázatnak köszönhetően megvásárolt korszerű eszközök nagyban befolyásolják a vállalkozás munkájának színvonalát, illetve az általa kiadott lap minőségét.

 

A jelenlegi pályázat keretében megvásároltunk egy NAS 3.5" 3 TB Western digital szervergépet, melyen a Kárpátinfo hetilap és az újságíróink által készített fényképek archívumát tároljuk.

Megvásároltunk egy HP Laserjet M436n típusú nyomtatót, melynek segítségével nem csak nyomtatni, de szkennelni és fénymásolni is tudnak a szerkesztőség munkatársai.

A 3 darab Olympus WS-852 4Gb Silver riportermagnó mindenképpen könnyíti munkatársaink munkáját.

Olympus WS-852 4Gb Silver riportermagnó

A mai világban egy újságíró munkája már elképzelhetetlen egy korszerű laptop nélkül: minden gyorsan és azonnal kell. A megvásárolt laptopok (Lenovo Ideapad, Dell Latitude, Asus Vivobook) beszerzése hiánypótló, mivel nem rendelkeztünk laptopokkal.

A pályázatnak köszönhetően a Kárpátinfo hetilap szolgáltatásait is tudtuk reklámozni a projekt időtartama alatt (2018. március – 2019. február között). Az InMédia reklámügynökség elkészített és reklámfelületein elhelyezett három bannert 12 hónapra.

Szolgáltatásainkat a Pulzus Rádiónál is sikerült meghirdetnünk a projekt időtartama alatt (2018. március – 2019. február között). Reklámunk naponta hatszor került adásba.

A szerkesztőségünk munkatársaival és családtagjaikkal a Pacsirta termálfürdőbe sikerült elmenni, ahol fedett termálvizes medencében kapcsolódhattunk ki. Ez a kiruccanás lehetőséget adott arra, hogy közelebbről megismerkedjünk egymással, a családtagokkal, a gyerekekkel.

A szerkesztőségünk munkatársaival és családtagjaikkal a Pacsirta termálfürdőbe sikerült elmenni, ahol fedett termálvizes medencében kapcsolódhattunk ki.

A megpályázott összegből megvásárolt új fényképezőgépek (2 darab Nikon D5300 és egy darab Panasonic Lumix) segítségével munkatársaink jó minőségű képeket készíthetnek. Figyelembe véve a megvásárolt termékek minőségét, a kollégák kívánalmait döntöttünk ezen márkák mellett.

A megpályázott összegből megvásárolt új fényképezőgépek (2 darab Nikon D5300 és egy darab Panasonic Lumix) segítségével munkatársaink jó minőségű képeket készíthetnek.

A Kárpátinfo hetilap alapító főszerkesztője, kiadója, Szoboszlai István egyéni vállalkozó köszönetet mond a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, hogy támogatásuknak köszönhetően családbarát környezetet tudott kialakítani, illetve korszerűsíthette a szerkesztőség technikai felszereltségét.

Köszönjük, hogy támogatták szerkesztőségünk munkáját, működését, amelynek segítségével 2018-ban is folytathattuk tevékenységünket!