Kárpátalja | 2021. 03. 17. – 12:18 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A brit koronavírus-törzset Vinnyica megyében és Kárpátalján fedezték fel - mondta Roman Rodina, a Közegészségügyi Központ főigazgatója egy ukrán tévécsatorna műsorában.

A német Charite klinika új mutációt talált hat ukrán mintában

- mondta Rodina, hozzátéve, hogy az új törzsek megjelenése az országban csak idő kérdése volt.

Korábban a brit törzset Ivano-Frankivszk megye lakosainál fedezték fel. 

A Közegészségügyi Központ főigazgatója azt is elmondta, hogy az ukrán egészségügyi minisztérium már elkezdte vizsgálni azokat a teszteket, amelyek képesek kimutatni a dél-afrikai és a brit mutációkat.

"A kidolgozott algoritmus szerint pozitív PCR mintákat veszünk a régiókból, majd elemezzük, hogy vannak-e benne tipikus törzsek" - mondta Ruban.

Március 10-én a brit tudósok közzétették egy tanulmány eredményét, amely szerint a brit Covid-19 mutáció halálosabb,

a vele való fertőzés esetén a halálozás valószínűsége nagyobb.

Olga Golubovska fertőző betegségekkel foglalkozó szakember szerint valószínűleg ez a vírus könnyebben terjed - írja a PMG.ua.

Korábban hírt adtunk arról, hogy csaknem 12 ezer új fertőzési esetet regisztráltak Ukrajnában. Ukrajnában az elmúlt 24 órában csaknem 5 ezer koronavírusos beteget szállítottak kórházakba. 289 ukrán halt meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján sok a kórházi kezelést nem igénylő Covid-19 beteg. Anatolij Psenicsnij elmondta, hogy Kárpátalján a vörös zóna bevezetése által valamennyire csökkent a betegek száma. De még korai az öröm, a helyzet még nem stabilizálódott.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés