HáziPatika.com

Megosztás

A kávé, illetve a benne található koffein nem csak belsőleg hasznos a szervezetnek, hanem külsőleg is, ezért bizonyos formái a napi, heti szépségápolási rutinba is beilleszthetők.

Testradír

A kávéból készült testradír élénkíti az anyagcserét és javítja a bőrképet, mert a koffein segít csökkenteni a zsírsejtek méretét. 1 csésze őrölt kávét keverjünk össze fél csésze kristálycukorral és egy csésze kókusz- vagy olívaolajjal. A zuhany alatt masszírozzuk a keveréket a nedves bőrbe erőteljes, körkörös mozdulatokkal néhány percen keresztül, majd öblítsük le - írja a Házipatika.com.

Arcradír

Fél csésze őrölt kávét és fél csésze kakaóport keverjünk össze egy csésze tejjel, majd adjunk hozzá egy evőkanál mézet. Vigyük fel a megtisztított arcbőrre, majd negyed óra után mossuk le. Gyengéden hámlaszt, a méz pedig segít a bőrben tartani a nedvességet.

Hajpakolás

A koffeines táplálás élénkíteni a keringést a fejbőrben, ami a hajszálak gyorsabb növekedéséhez is hozzájárul. Hetente egyszer két evőkanál őrölt kávét keverjünk össze a tenyerünkben egy diónyi adag hajbalzsammal, és néhány percen át masszírozzuk vele a fejünket, majd langyos vízzel alaposan öblítsük le.

Napozás utáni pakolás

A kávé segít enyhíteni a bőr kivörösödését, a benne található antioxidánsok pedig felveszik a harcot az UV-sugárzás hatására termelődő szabad gyökökkel. Egy csésze erős feketét hígítsunk fel egy kis hideg vízzel, majd mártsunk bele egy puha szivacsot vagy mosdókesztyűt, és kezeljük a folyadékkal a kivörösödött részeket - azonnal érezni fogjuk a hűsítő hatást.

Szemkörnyékápoló

A koffein segít csökkenteni a szemek körül kialakult duzzanatot és sötét karikákat, mert felélénkíti a vérkeringést. Két vattakorongot mártsunk hideg kávéba, csavarjuk ki őket. Tegyük a csukott szemünkre, és pihenjünk így tíz percet, míg a folyadék a bőrbe szívódik.