Karpat.in.ua
Megosztás
Orosz rakétatámadás Ukrajna ellen. Illusztráció
Orosz rakétatámadás Ukrajna ellen. Illusztráció


Az Oroszországi Föderáció újabb rakétacsapásokat készíthet elő Ukrajna ellen húsvétkor. Hangsúlyozta Ivan Szlicsko, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács Dezinformáció Elleni Központja médiaműveltségi osztályának vezetője a Hromadszke rádióban.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagy valószínűséggel az Oroszországi Föderáció rakétaprovokációkkal készül az ünnepi időszakban, ezért ne hagyják figyelmen kívül a légiriadó jelzéseit” – mondta Szlicsko.

Ezenkívül minden határ menti régióban nagy a valószínűsége az ellenséges szabotázs-felderítő csoportok tevékenységének. E tekintetben a lakosságnak „nagyon figyelmesnek és maximálisan óvatosnak” kell lennie.

Szlicsko hozzátette, hogy Oroszország megpróbálhatja mesterségesen gerjeszteni a vallási konfliktusok témáját.

„Oroszország, mint mindig, komoly információgyűjtésbe kezd, és a maga módján kiforgatja azt. Növekszik a provokatív hamisítványok, a papok elnyomásával, a Moszkvai Patriarchátus híveinek elnyomásával kapcsolatos manipulációk száma Ukrajnában” – foglalta össze a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács Dezinformáció Elleni Központja médiaműveltségi osztályának vezetője - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek