Dollár: pénzköteg. Illusztráció

Jelentette be az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökség (USAID) igazgatója.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Bizottság csütörtökön 1,5 milliárd euró támogatást folyósított Ukrajna számára.

Euró. Illusztráció

Szudánban jelenleg 24,7 millió ember, a lakosság mintegy fele szorul humanitárius segítségre.

Európai Unió: Euro

Az orosz-ukrajnai háború február 24-i kezdete óta az unió és tagállamai több mint 19,7 milliárd euró támogatást nyújtottak Ukrajnának.

Az Amerikai Egyesült Államok (USA) Szenátusa. Illusztráció

Az amerikai kormány 55 milliárd dollár (mintegy 22 ezer milliárd forint) befektetést tervez végrehajtani Afrikában.

ENSZ

Jövőre valósítanák meg a valaha volt legnagyobb humanitárius programot.

Katolikus Karitász

Fehér Ferenc, a munkácsi Karitász igazgatója az adományok átvételekor elmondta, a háború elejétől nagyon sokat segítette őket mind a két szervezet, a tél közeledtével pedig rendkívül fontos, hogy folytatódjon a támogatás.

Dollár: pénzköteg. Illusztráció

Az eszközöket mielőbb eljuttatják Ukrajnába, hogy biztosítsák a hálózat működőképességének fenntartását a téli hónapokban.

Segélyt vitt Ukrajnába az Ökumenikus Segélyszervezet. Illusztráció.

A segélyszervezet által biztosított 30 tonna fogyasztásra kész élelmiszer és ivóvíz azonnali segítséget nyújt a legkiszolgáltatottabb helyzetbe került mintegy 3500 háztartásnak.

Az Amerikai Egyesült Államok (USA) Szenátusa. Illusztráció

Az újabb segélycsomag védelmi eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaz.

Áramszünet, villanykikapcsolás. Illusztráció

Mintegy 1800 tonna sürgősségi segélyszállítmányt, valamint energetikai berendezéseket küld Ukrajnába.

Ukrajna júliusig csaknem 29 milliárd dolláros támogatásról állapodott meg nyugati partnereivel

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára.

Március 14-én jutott el hozzánk végre a lassan két éve elkészült zászlónk, aminek nem is lehetett volna méltóbb helyet találni, mint falunk református templomának belső terét.

Nagy-Britannia kétmillió font (csaknem 900 millió forint) értékben próbál élelmiszerszállítmányokat eljuttatni olyan ukrajnai térségekbe, amelyeket az orosz hadsereg bekerített.

Mától heteken át napi háromszáz adag meleg ételt juttatnak el olyan Kárpátalján tartózkodó menekülteknek és rászorulóknak, akiknek ellátása más forrásból jelenleg nem megoldható.

A hollandiai IJHOE Alapívány és az IJsselmuideni Tűzoltóság országos gyűjtése eredményeként három kamion tűzoltófelszerelést juttattak el a kárpátaljai tűzoltóság számára

Az amerikai kongresszus vezetői szerda kora reggel megegyeztek arról, hogy Washington 13,6 milliárd dollárnyi segéllyel támogatja Ukrajnát és az Egyesült Államok európai szövetségeseit

A pénzt a gazdasági vészhelyzetből való kilábalás finanszírozására fordíthatja az ukrán kormány

Hamarosan erre a célra regisztrációs pontokat hoznak létre mind a belső menekültek, mind pedig a kistérségben élő családok számára

Az Európai Bizottság 90 millió eurós (mintegy 33 milliárd forint) humanitárius támogatást biztosít civilek megsegítésére irányuló sürgősségi segélyprogramokra

A Magyar Református Szeretetszolgálatnak a magyar-ukrán határon dolgozó aktivistái szerint sok Ukrajnából menekülő fél elfogadni a magyar hatóságok és a szeretetszolgálatok segítségét.

Útnak indult az Ökumenikus Segélyszervezet 28 tonnás segélyszállítmánya Kárpátaljára szombaton élelmiszerekkel, higiéniai cikkekkel megrakva; a jövőben további ilyen akciók következnek.

Beregszászban humanitárius segélyek gyűjtőpontja nyitotta meg kapuját.

Az Európai Bizottság, polgárvédelmi mechanizmusán keresztül, a lakosságot támogató alapvető fogyasztási cikkeket és eszközöket tartalmazó gyorssegélyt nyújt Ukrajnának - tájékoztatott a brüsszeli testület szombat délutáni sajtóközleményében.

Elrendelte Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy minden, a délkelet-ukrajnai Donyec-medencéből az oroszországi Rosztov megyébe érkező menekültnek fizessenek ki 10 ezer rubel (mintegy 40 ezer forint) segélyt.

Öt év alatt közel 50 millió hrivnya értékben segítettek

Kína 200 millió kínai jüan (31 millió dollár, közel 9,5 milliárd forintnyi) értékű segélyt ígért Afganisztánnak, beleértve az élelmiszer-ellátást és a koronavírus elleni oltásokat is