Az Egyesült Államok radikális izraeli szervezet ellen hozott szankciós intézkedést segélykonvojok megkárosítása miatt

Az amerikai külügyminisztérium szankciós listára vett egy izraeli szervezetet a Gázai övezetbe irányuló segélyszállítmányok akadályozása miatt.

Az Egyesült Államok radikális izraeli szervezet ellen hozott szankciós intézkedést segélykonvojok megkárosítása miatt

Az amerikai külügyminisztérium szankciós listára vett egy izraeli szervezetet a Gázai övezetbe irányuló segélyszállítmányok akadályozása miatt.

Izraeli légicsapásban megsemmisült lakóépületek romjai a Gázai övezet középső részén fekvő Magázi menekülttáborban 2024. május 11-én. (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

Nagy-Britannia elindította az első olyan segélyszállítmányt, amelyet a térségben épült ideiglenes mólón raknak majd ki.

Kárpátalján élő rászorulóknak hozott adományt a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Elemér

A Magyar Református Szeretetszolgálattól és a Katolikus Karitásztól.

Szlovák parlament

A szállítmány értéke 40,3 millió euró.

Amerikai Abrams harckocsik. Illusztráció

Biden újabb katonai segélycsomagot jelentett be.

Gitanas Nauseda litván elnök

A választók véleménye nagyon fontos a litván elnök szerint.

Segélyszállítmány Herszonba – összefogással a bajbajutottakért. Fotó: Kovács Erzsébet

Közel 20 tonnányi élelmiszert, higiéniai eszközöket, ruházatot, matracokat stb. tartalmazó segélyszállítmányt indítottak útra Herszonba.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, Bourbon Károly, a Konstantini Szent György Lovagrend nagymestere és Majnek Antal nyugalmazott munkácsi püspök (b-j) a lovagrend humanitárius segélyszállítmányának átadásán Máriapócson. A harmincmillió forint értékű adomány egy részét Ukrajnába szállítják a belső menekültek ellátására, másik részét az orosz-ukrán háború elől Magyarországra menekült emberek támogatására fordítják. MTI/Vajda János

Magyarország mindenkinek igyekszik segíteni, aki segítséget kér - mondta.

A kahovkai gát felrobbantása miatt óriási területek kerültek víz alá. Fotó: t.me/beryslavrda

Az adományt a Herszon megyei állami szervezetek veszik át és használják fel az elöntött területeken.

Segélyt vitt Ukrajnába az Ökumenikus Segélyszervezet. Illusztráció.

Segélyszállítmányok, felújított iskola és anyaotthon. Így segítünk a kárpátaljai magyaroknak - írta a kormány a Facebook-oldalán.

Aggregátorok és elektromos fűtőtestek a George Pataki Centertől

Ezúttal 100 generátor és több mint 225 elektromos melegítő érkezett. Ezeket iskolák, óvodák, kórházak kapják, hogy tudjanak megfelelő körülmények között dolgozni, illetve elsősorban olyan közintézmények számára juttatják el, ahol belső-ukrajnai menekültek vannak elszállásolva.

Százmillió forintnyi segélyszállítmány a karitatív szervezetektől. (Fotó: Kárpátinfo/Kovács Erzsébet)

Március 3-án generátorokból, tartós élelmiszerekből, gyógyszerekből és higiéniai termékekből álló segélyszállítmány érkezett Beregszászra.

A Brendon és a Három Királyfi együtt segít: segélyszállítmányt indítottunk Kárpátaljára

A Brendon Babaáruházak felajánlásából összeállított adományokat (babaruhák, gyerekjátékok) Dr. Nagy Natália, a Kárpátaljai Vöröskereszt önkéntese, egyetemi docens vette át Beregszászban.

Kovács Zoltán Beregszászon

Kovács Zoltán emlékeztetett, hogy Magyarország történelme legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre.

Újabb segélyszállítmányt indított Beregszászra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az ukrán vöröskereszt kárpátaljai szervezetéhez eddig 326 tonna adományt juttattak el több mint 393 millió forint értékben.

Újabb segélyszállítmányt indított Beregszászra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Ukrajnai családok magyarországi integrációjával és segélyszállítmányok Kárpátaljára küldésével folytatja segítő tevékenységét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász útjára indította a 367. segélyszállítmányát Ukrajnába.

32 millió forinttal támogatja a Philip Morris Magyarország az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai humanitárius segélyprogramját

Élelmiszerből és higiéniás eszközökből álló szállítmánnyal segít Harkivban és a környező településeken az Ökumenikus Segélyszervezet a Philip Morris Magyarország támogatásával.

Áramszolgáltatás. Illusztráció

Nagy teljesítményű elektromos erőmű-turbinát küld Ukrajnába az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége (USAID) - közölte kedden az USAID.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Babják Zoltán, Beregszász polgármestere

A közvilágítás karbantartását szolgáló emelőkosaras kocsit és nyolc mosó-szárító gépet adományozott Budapest főpolgármestere Beregszásznak.

Európai Unió. Illusztráció

Az ENSZ legutóbbi becslései szerint Ukrajnában, közel 18 millió embernek van szüksége segítségnyújtásra.

Katolikus Karitász

Fehér Ferenc, a munkácsi Karitász igazgatója az adományok átvételekor elmondta, a háború elejétől nagyon sokat segítette őket mind a két szervezet, a tél közeledtével pedig rendkívül fontos, hogy folytatódjon a támogatás.

Segélyt vitt Ukrajnába az Ökumenikus Segélyszervezet. Illusztráció.

A segélyszervezet által biztosított 30 tonna fogyasztásra kész élelmiszer és ivóvíz azonnali segítséget nyújt a legkiszolgáltatottabb helyzetbe került mintegy 3500 háztartásnak.

Áramszünet, villanykikapcsolás. Illusztráció

Mintegy 1800 tonna sürgősségi segélyszállítmányt, valamint energetikai berendezéseket küld Ukrajnába.

A kárpátaljai határátkelőkön a háború kezdete óta összesen közel 90 ezer tonna humanitárius segély érkezett Ukrajnába több mint 2840 járművön

Újabb tízmillió forint értékű gyógyszerszállítmányt küld Ukrajnába az Ökumenikus Segélyszervezet

Több mint 210 millió forint értékű orvosi felszerelést küld Kárpátaljára a kormány a Hungary Helps programon keresztül - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Pest megyei Pilisvörösváron.

Kecskeméten összegyűjtött, mintegy 100 millió forint értékű, felerészben gyógyszereket tartalmazó segélyszállítmányt vittek magyar önkéntesek Lvivbe