Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO)

A mesterséges intelligenciára épülő programok a holokauszt témájában hamis és félrevezető információk terjedéséhez járulhatnak hozzá az online térben.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO)

A mesterséges intelligenciára épülő programok a holokauszt témájában hamis és félrevezető információk terjedéséhez járulhatnak hozzá az online térben.

Izraeli hadsereg ( Illusztráció )

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy napi „taktikai szünetet” tart a Gázai övezet déli részén, hogy „növelje a palesztin területre érkező humanitárius segélyek mennyiségét”.

Az ENSZ és több segélyszervezet a jemeni lázadók által őrizetbe vett túszok szabadon engedését követeli

Hat ENSZ-ügynökség és három nemzetközi humanitárius szervezet vezetője közös felhívást intézett a jemeni húszi lázadókhoz, hogy engedjék szabadon az őrizetbe vett 17 munkatársukat.

ENSZ: Európában évente 2,7 millió ember haláláért felelős négy ipari ágazat, köztük a dohány- és az alkoholtermelés

A dohány, az ultrafeldolgozott élelmiszerek és az alkohol fogyasztása, valamint a fosszilis tüzelőanyagok használata évente 2,7 millió halálért felelős Európában.

ENSZ

Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet, valamint más palesztin fegyveres csoportok is követtek el háborús bűnöket a tavaly október óta zajló gázai fegyveres konfliktusban.

Migránsokat szállító hajó. Illusztráció

Legkevesebb 49 migráns vesztette életét, 140-en pedig eltűntek egy hajótörésben Jemen partjai előtt.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter

A washingtoni kormány további 404 millió dolláros segélycsomag küldéséről döntött a Gázai övezetben élő palesztin lakosság humanitárius segélyezése érdekében.

ENSZ

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatában támogatta a gázai tűzszünetről szóló megállapodás-tervezetet.

ENSZ

Támogatásáról biztosította az Egyesült Államok által javasolt gázai tűzszüneti megállapodás tervét Volker Türk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa.

Izraeli légicsapásban megsemmisült lakóépületek romjai a Gázai övezet középső részén fekvő Magázi menekülttáborban 2024. május 11-én. (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A palesztinok lakta Gázai övezet épületeinek mintegy 55 százaléka már megrongálódott vagy megsemmisült.

ENSZ

Haladéktalanul véget kell vetni a gázai borzalomnak és szenvedésnek – jelentette ki kedden Stéphane Dujarric, az ENSZ-főtitkár szóvivője.

Az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bírósága (ICJ)

A Nemzetközi Bíróság (ICJ) felszólította pénteken Izraelt, hogy azonnal állítsa le katonai offenzíváját a dél-gázai Rafah városa ellen.

ENSZ-bíróság: A párizsi klímaegyezmény önmagában nem elegendő az óceánok védelmére

A párizsi klímaegyezményben foglaltak teljesítése nem elegendő az óceánok védelméhez az ENSZ Nemzetközi Tengerjogi Bírósága döntése szerint.

CENTCOM: Több mint 569 tonna segély érkezett Gázába a tengeren át

Eddig több mint 569 tonna segélyszállítmány érkezett a Gázai övezetbe az amerikai hadsereg által kiépített móló segítségével.

Az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bírósága (ICJ)

A Nemzetközi Bíróságon tartott pénteki meghallgatáson Izrael visszautasította a Dél-afrikai Köztársaság vádjait, amelyek szerint Izrael katonai műveletével népirtást követne el Gázában.

Arab Liga. Illusztráció

ENSZ-békemissziót követelt az Arab Liga csütörtöki bahreini csúcstalálkozóján a Gázai övezet és Ciszjordánia számára.

António Guterres ENSZ-főtitkár

Találat ért hétfőn a Gázai övezetben egy ENSZ-konvojt, a világszervezet egyik külföldi alkalmazottja meghalt.

António Guterres ENSZ-főtitkár

António Guterres ENSZ-főtitkár felszólította az izraeli hadsereget, hogy állítsa le Rafah városa ellen indított támadását.

ENSZ

Az ENSZ-közgyűlés megszavazta pénteken azt az arab-palesztin határozattervezetet, amely új jogokat biztosít a palesztinoknak a világszervezetben.

ENSZ

Az ENSZ Közgyűlés határozatban szólította fel a Biztonsági Tanácsot, hogy vizsgálja felül korábbi elutasító döntését a palesztin állam elismeréséről.

ENSZ

Napokon belül leállásra kényszerülhetnek a segélyszervezetek a Gázai övezetben az egyre fokozódó élelmiszer- és üzemanyaghiány miatt.

Az OPCW székháza Hágában

Mind Oroszország, mind pedig Ukrajna vegyi fegyverek használatával kapcsolatos, egymást vádló állításai nem megalapozottak.

Izraeli-palesztin konfliktus. Illusztráció

Tömegmészárláshoz vezetne Izrael Rafah elleni szárazföldi offenzívája.

ENSZ

Legalább 2040-ig eltart majd a Gázai övezet újjáépítése.

ENSZ palesztinokat segélyező ügynöksége (UNRWA)

Az ENSZ palesztinokat segélyező ügynökségének (UNRWA) vezetője független vizsgálatot sürget.

António Guterres ENSZ-főtitkár

António Guterres ENSZ-főtitkár kedden ismételten felszólította Izraelt és a Hamászt tűzszüneti megállapodás megkötésére.

Európai Unió. Illusztráció

Peter Stana, az Európai Unió külügyi szolgálatának szóvivője szerint a nemzetközi emberi jogok megsértésére kerülhetett sor.

ENSZ

Az Egyesült Államok vétójával az ENSZ Biztonsági Tanács elutasította a palesztin államiság megadását csütörtökön.

ENSZ

A jelenlegi gázai fegyveres konfliktus halálos áldozatai között több mint hatezer édesanya volt.

Vaskupola izraeli radarrendszer. Illusztráció

Feszülten figyeli a világ, hogy mit válaszol Izrael a szombati iráni támadásra. Vasárnapra virradóra Irán több száz drónt indított a zsidó állam ellen, de azokat gyakorlatilag mind sikerült ártalmatlanítani, még a becsapódások előtt.