Ukrajna | 2021. 03. 03. – 17:45 |
A szlovák miniszterelnök viccelve azt mondta, hogy Kárpátalját igérte oda Oroszországnak a Sputnik V oltóanyagért cserébe. Fotó: Internet

Igor Matovic, Szlovákia miniszterelnöke viccelődve azt mondta, hogy  az orosz oltóanyagért cserébe Kárpátalját ígérte Oroszországnak.

Újságírói kérdésre, miszerint Matovic

mit ígért Oroszországnak a Sputnik V oltóanyagért cserébe, azt válaszolta Ukrajnai Kárpátalját

- közölte az RBC.ua.

Azonban azonnal hozzátette, hogy ez csak vicc

Ezt követően Matovic arra panaszkodott, hogy Szlovákiában kialakult egy vélemény,

miszerint az oroszokkal kötött megállapodások automatikusan hazaárulást jelentenek.

Szerinte nem ígért semmit Oroszországnak, és "az oroszok nem akartak tőle semmit".

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter rögtön reagált Igor Matovic szlovák miniszterelnök Kárpátaljáról szóló nyilatkozatára.

Szerinte az ilyen kijelentések rontják az országok közötti baráti kapcsolatot.

Kuleba bírálta a szlovák miniszterelnököt, aki viccelődött, miszerint Ukrajna-Ukrán Kárpátalját ígérte a koronavírus elleni oltásért.

Inkább cserélje el Szlovákia néhány régióját,

mondta az ukrán külügyminiszter. Az ilyen helytelen nyilatkozatokkal a szlovák miniszterelnök elrontja Ukrajna és Szlovákia közötti nagyon barátságos és őszinte kapcsolatokat - mondta Kuleba.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket. A kabinet határozata szerint amennyiben az óvintézkedések három hét alatt nem hozzák meg a várt eredményt, és nem javul a helyzet, Szlovákiában bevezetik a szigorú lezárást, azaz nagymértékben korlátozzák a közéletet, a kereskedelmi és a gazdasági tevékenységet.

Tesztelések bizonyítják, hogy az orosz vakcinák hatékonyak az új koronavírus új mutációival szemben is - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Ezeknek a vakcináknak a tesztelése a vírus ellen azt mutatja, hogy az oltóanyagaink hatékonyak ezen változatok ellen" - tette hozzá.

 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!