| 2020. 11. 27. – 14:29 |

A legdrágább ajándék - Nagycsaládosok karácsonyváró ünnepsége

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) a legpozitívabb jövőképet mutató civil szervezet vidékünkön. Hisz azzal, hogy a családok áldásként fogadják a harmadik és a sokadik gyereket is, hitet tesznek amellett, hogy a gyermekek a jövőt jelentik. Mert hiába épülnek óvodák, iskolák, templomok, ha nem lesz, aki megtöltse azokat! Emellett arról is bizonyságot tesznek, hogy nagycsaládban élni jó. És – ahogy Majnek Antal római katolikus püspök fogalmazott a KMNE karácsonyváró ünnepségén – a földön ez az egészséges.

A december 14-én megtartott alkalomnak ezúttal is a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriuma adott otthont. A rendezvény Szilágyi Gabriella, a KMNE alelnökének vezetésével ismert karácsonyi énekek közös megszólaltatásával vette kezdetét. A Bobály Poncz Ilona karnagy dirigálta beregszászi református gyülekezet kamarakórusa lélekemelő énekeivel igazi Krisztus-váró érzéseket ébresztett a szívekben. A Karácsfalváról érkezett betlehemes csoport pedig már a karácsony hangulatát is megidézte autentikus misztériumjátékával.  

Köszöntötte a résztvevőket Békésyné dr. Lukács Angéla beregszászi magyar konzul, aki annak a meggyőződésének adott hangot, hogy nagycsaládban élni nem csupán jó, de különösen szép feladat. Reményét fejezte ki, hogy az az ünnepi hangulat, amely most ezen a közös nagycsaládos előkarácsonyon megérkezett a szívünkbe, napról napra erősödni fog, és elvezet a szenteste fényéhez, a szeretet ünnepéhez.

Merjük hinni, hogy életünkben a gyermek Isten ajándéka. A legnagyobb és a legdrágább ajándékot is egy gyermekben kaptuk: az ő egyszülött fiában, fogalmazott köszöntőjében Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke. Taracközi Ferenc, a beregszászi református gyülekezet vezető lelkésze arra hívta fel a figyelmet, hogy a boldogság a másik ember megajándékozásában rejlik, de nem a színes papírba csomagolt ajándékkal tudunk elsősorban örömet szerezni, hanem azzal, ha magunkat, ajándékozzuk a másiknak. Ahogy Isten is az ő egyszülött fiában önmagával ajándékozott meg bennünket. Dancs György, a KMNE alelnöke köszönetet mondott a támogatóknak – a Katolikus Karitásznak, a Johannita Segítő Szolgálatnak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, Magyarország Beregszászi Konzulátusának, illetve a Rákóczi Főiskolának. Elmondta, ennek a mai ajándékozási ünnepségnek az igazi értékét növeli, hogy annak szervezésében, ajándékkészítésében a tagcsaládok is részt vettek, arra nevelve a gyerekeket, hogy nemcsak kapni jó, de ugyanolyan boldogságot jelenthet másokat is megajándékozni.

Hogy az elvetett mag jó talajba hullott, arra a sok-sok boldogan csillogó gyermekszem a bizonyíték.

Marton Erzsébet

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés