Egészségnap a Sámuel Alapítvány szervezésében - Egy test tagjai vagyunk

A Beregszászi Református Egyházközség idei gyermektábora (június 4–7.), az „egy test tagjai vagyunk” témakörét járta körbe.

Egészségnap a Sámuel Alapítvány szervezésében - Egy test tagjai vagyunk

A Beregszászi Református Egyházközség idei gyermektábora (június 4–7.), az „egy test tagjai vagyunk” témakörét járta körbe.

Beszélgetés Taracközi Ferenccel, a beregszászi gyülekezet vezető lelkészével - „Szerelmesének álmában is ád eleget”

Ismerjék meg Taracközi Ferencet, a beregszászi református gyülekezet vezető lelkészét.

Családi hétvégén a Sámuel Alapítvány tagcsaládjai - Lelki töltekezés és kikapcsolódás. Fotó: Kárpátinfo/ Kósa Eszter

Családi hétvégén vehettek részt a Sámuel Alapítvány tagcsaládjai a Dorcas Ukrajna Jótékonysági Alapítvány támogatásával.

Azon házaspárok gyültek össze, akik családtípusú gyermekotthonokat vezetnek.

Amíg a felnőttek kötetlenül beszélgettek, szaunáztak és fürdőztek, a gyerekek is vidáman birtokba vették a medencéket.

Sámuel Alapítvány adventi akció

Kárpátalján immáron több mint két évtizede sikeresen működik a gyermekmentő Sámuel Alapítvány.

Sámueles családi hétvége a Bereg Campben

Istené legyen a dicsőség mindezért!

A Sámuel Alapítvány Családegyesítő Hétvégéje

A tagcsaládok évente egyszer az anyaországban találkoznak és együtt töltenek néhány napot.

Ismét honismereti kiránduláson a sámuelesek

Ismét rácsodálkoztunk, milyen gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező területen élünk.

Honismereti kirándulás a Sámuel Alapítvány szervezésében

Első utunk a Feszty-kilátóhoz vezetett.

Gyermeknap a Sámuel Alapítvány szervezésében. Fotó: Kovács Erzsébet

A résztvevőket Sipos Géza vezetője fogadta nagy szeretettel.

Házaspárok alkalma a Sámuel Alapítvány szervezésében

Sipos Géza, az Alapítvány elnöke hangsúlyozta, minden együttlét egy áldott alkalom, amikor a szülők egy nagy családként együtt lehetnek, és hálát adhatnak a közösségért.

Korcsolyáztak a Sámuel Alapítvány gyerekei

A beregszászi székhelyű Sámuel Alapítvány immáron másodszor biztosított korcsolyázási lehetőséget az alapítvány kötelékébe tartozó gyerekeknek.

A beregszászi székhelyű Sámuel Alapítvány nyári felzárkóztató programot szervez az alapítvány kötelékébe tartozó gyermekek számára, tematikus napok formájában

Június 8-án Beregszászon gyermeknapot tartott a Sámuel Alapítvány

A beregszászi székhelyű Sámuel Alapítvány a kötelékébe tartozó anyák, nagymamák számára ismét bensőséges alkalmat szervezett

A Sámuel Alapítvány anyák hónapjává nyilvánította a májust, így a hónap folyamán több alkalmat is szerveznek azoknak az anyukáknak, akik a kötelékükbe tartozó családtípusú gyermekotthonokban, vagy éppen befogadó, esetleg nevelő szülőként végzik áldozatos munkájukat.

A beregszászi székhelyű Sámuel Alapítvány égisze alatt működő családtípusú gyermekotthonok egy szegedi vállalkozás nagyszerű kezdeményezésének köszönhetően a napokban hasznos ajándékokat kaptak

A Sámuel Alapítvány a Dorcas Segélyszervezet támogatásával és a Start Nyelvközpont közreműködésével intenzív ukrán nyelvtanfolyamot szervezett a kötelékébe tartozó gyermekei számára.

Kárpátalján többezer elhagyott gyermek él az utcán, gyermekotthonokban, olyan sorsba kényszerítve, melyet nem érdemelnek meg. Ennek a sorsnak a jobbításán dolgozik a Sámuel Alapítvány immár húsz éve.

Az eltelt húsz év alatt 100 gyereket sikerült családba juttatni, 18-nak az örökbefogadásában segítettek

„Mindig egy asszonyért imádkoztam, akit anyának szólíthatok” – emlékszik vissza Viktória.

A Sárospataki Református Teológiai Akadémián tanuló Páva Gyulát – aki befogadásakor a Márk nevet kapta – kérdeztük gyermekkoráról, életének alakulásáról.

A Sámuel Alapítványt azért hozták létre, hogy esélyt adjanak az árva és nehéz sorsú gyermekeknek, akik önhibájukon kívül maradtak egyedül a kórházak gyermekosztályain.

Megható pillanatokban igencsak bővelkedett az az alkalom, amelyen a két évtizeddel ezelőtt létrejött Sámuel Alapítvány áldásos tevékenységéért adtak hálát, s melynek helyszíne a beregszászi református templom volt.

A beregszászi székhelyű Sámuel Alapítvány húsz évvel ezelőtt elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy reményt adjon az árva, illetve elhagyott gyermekeknek

A Sámuel Alapítvány a Beregszászi Református Egyházközség bázisán húsz évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy reményt adjon az árva, illetve elhagyott gyermekeknek arra, hogy szerető családokban nőhessenek fel.

Anyának lenni a legnagyobb ajándék. De nem mindenki azonos úton válik azzá. Van, aki a szíve alatt hordja kilenc hónapig gyönyörű „terhét”, van, akinek hosszú évek fájdalmas várakozása utána szívében születik meg a gyermeke. Akire a kórházakban „felejtettek” között, vagy gyermekotthonban talál rá… Ebben a folyamatban nyújt segítséget a beregszászi székhelyű Sámuel Alapítvány