Borravaló ( Illusztráció )

Sokan a szolgáltatás minőségétől teszik függővé a borravalót.

Bankkátyák, hitelkártyák. Pénzügy. Illusztráció.

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót - hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal .

Bankkátyák, hitelkártyák. Pénzügy. Illusztráció.

A fiatalok 71 százaléka látja úgy, hogy az élete a közeljövőben többé-kevésbé pozitívan változhat.

 OTP Bank. Illusztráció

Az OTP Bank számos kötelezettséget vállalt az orosz piacra vonatkozó jövőbeni terveivel kapcsolatban.

Földgáz, energia. Illusztráció

Körülbelül 69 milliárd forint értékű vagyonát.

Fitch Ratings Inc., amerikai hitelminősítő intézet.

A Fitch Ratings megvonta az Egyesült Államoktól a lehetséges legjobb, "AAA" államadós-besorolást.

High School Business Challenge

Első alkalommal sikerült magyar csapatnak diadalt aratnia.

Csehország. Európai Unió.

Az összeget 2024 és 2027 között küldi Brüsszelbe.

Oktatás. Illusztráció

A cseh parlament megszavazta, hogy a tanárok fizetése az átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedjen.

Dollár: pénzköteg. Illusztráció

A világ két tömbre oszlik: az egyikben az Egyesült Államokhoz, a másikban a Kínához igazodó országok lesznek.

Az európai bankrendszer stabil, "kifizetődő volt", hogy az elmúlt években szigorú bankszabályok és előírások születtek Európában - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár.

Nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy németországi vagy európai bankválsággá fajulnak az utóbbi hetek bankcsődjei - emelte ki az egyik legtekintélyesebb német kutatóintézet.

Németországban senkinek sem kell aggódnia az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) csődje miatt - jelentette ki Olaf Scholz kancellár kedden Berlinben.

Az ügyfelek érdeksérelem esetén elsődlegesen a litván felügyeletnél kezdeményezhetnek lépést, továbbá a betétesek védelmét is a litván betétbiztosítási rendszer garantálja.

Kibertámadás. Illusztráció

A csalók a magánszemélyektől sürgős intézkedést kérnek és például "vírusirtó" programot ajánlanak nekik az állítólagosan "megtámadott" bankszámlájuk elleni védekezéshez.

Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund (IMF))

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatása lehetőséget teremt arra, hogy Ukrajna erős maradjon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn, miután megbeszélést folytatott a kijevi látogatáson tartózkodó Krisztalina Georgievával, az IMF vezetőjével.

Európai Unió: Euro

Az orosz-ukrajnai háború február 24-i kezdete óta az unió és tagállamai több mint 19,7 milliárd euró támogatást nyújtottak Ukrajnának.

Bankkátyák, hitelkártyák. Pénzügy. Illusztráció.

A hitelkártya tartozások összege közel 18 éve nem látott ütemben bővült tavaly novemberben.

Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa. Ukrán parlament

A biztonsági és védelmi kiadások a jövő évi GDP 18,2 százalékát teszik ki.

Európai Unió: Euro

Az ukrajnai háború következtében egyre növekvő humanitárius válság közepette a hazautalási költségek csökkentése könnyebbséget jelenthet az ukránok és családtagjaik számára.

Több mint tizenötmillió olasz indul el nyaralni július első hétvégéjén, de a felmérések szerint a kétgyerekes családok legfeljebb egyhetes vakációt engedhetnek meg maguknak az infláció miatt.

Pénzügyi-gazdasági világválsághoz vezethet Kína hitelezési tevékenysége az úgynevezett globális dél országaiban - mondta Olaf Scholz.

A Bloomberg azt közölte, hogy felfüggeszti oroszországi és fehéroroszországi tevékenységért az Ukrajna elleni orosz invázió miatt

A belföldi pénzküldések leállításának az okát a Western Union nem részletezte, de szakértők szerint ennek a belföldi pénzküldések iránti alacsony kereslet az oka

Az állami tulajdonú PrivatBank új korlátozásokat vezet be a pénzátutalásokra. Most már nem lehet havi 100-nál több átutalást küldeni vagy fogadni a kártyára
A háztartások összesített globális vagyonának 45,8 százaléka a világ lakosságának mindössze 1,1 százalékának kezében összpontosul

A társasági adóztatás globális kiterjedésű reformjának előmozdításáról állapodtak meg Londonban tartott, szombaton véget ért kétnapos értekezletükön a világ hét vezető ipari hatalmának (G7) pénzügyminiszterei.