Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 25. – 09:30 | Ukrajna |
A koronavírus delta-variánsa már megjelent Lemberg megyében is. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Lemberg megyében három embernél is megerősítették  a koronavírus delta-variánsát.

Ukrajnában a Lemberg megyében három embernél laboratóriumilag is megerősítették a  a koronavírus Delta-törzsét - közölte a Korrespondent.net a Lemberg Megyei Állami Adminisztráció sajtószolgálatára hivatkozva.

Az állami adminisztráció egészségügyi osztályának információi szerint az inkubációs időszak alatt két fertőzött ember az Egyesült Királyságban, egy pedig Oroszországban tartózkodott.  Mindannyian kórházi kezelésre szorulnak. A betegek állapotában javulás tapasztalható.

Oreszt Csemerisz osztályvezető szerint összesen hat PCR-tesztet küldtek be a fővárosi Közegészségügyi Központba a Delta-törzs gyanújával. Három esetben a gyanú megerősítést nyert.

A megyei állami adminisztráció arra is emlékeztetett, hogy a teljesen beoltott embereket a vakcina 80%-ban megvédi a COVID-19 súlyos lefolyása ellen, amelyet az „indiai” típusú fertőzés okoz.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ukrán tisztifőorvos szerint a koronavírus delta-törzse rohamosan terjed a világban, és csak idő kérdése, hogy elérje Ukrajnát is. Ihor Kuzin, egészségügyi tisztifőorvos biztos benne, hogy csak idő kérdése, hogy bevezessék Ukrajnában a vörös zónát.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!