Ukrajna | 2021. 03. 05. – 10:50 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Dmitro Kuleba külügyminiszter egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Ukrajna kész megengedni a kettős állampolgárságot az Európai Unió országaival és más barátságos államokkal, kivéve Oroszországot.

A tárcavezető megjegyezte, hogy támogatja a kettős állampolgárság legalizálásának gondolatát.  

De van egy kivétel, ez az Orosz Föderáció, amellyel erről nem lehet szó.

„Mit látunk a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) határozatában? Látjuk az állam álláspontjának körvonalait, amelyeknek tükröződniük kell a jogszabályokban. Az a politika, amelyet végrehajtunk majd, két elemből áll.  

Azt tervezzük, hogy megengedjük a kettős állampolgárságot az EU-országokkal,

és olyan országokkal, amelyek barátságosak számunkra és nem jelentenek veszélyt. Ezen országok listáját kalibrálni fogják” - mondta Kuleba, akit az RBC Ukraina hírportál idéz. 

Elmondása szerint a második elem a kettős állampolgárság jelenlétében az állami hivatal betöltésének tilalma.

"Másfajta politika lesz, számos korlátozással a visszaélések megakadályozása érdekében” - tette hozzá a miniszter.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában engedélyezhetik a kettős állampolgárságot.A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyeztetett a kettős állampolgárság legalizálásának kérdésében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az EU továbbra sem ismeri el a Krím félsziget illegális orosz elcsatolását. osep Borrell közleményében kiemelte, hét évvel a Krími Autonóm Köztársaság és Szevasztopol erőszakos és illegális annektálása után az Európai Unió továbbra is szilárdan elkötelezett Ukrajna függetlenségének, önállóságának és területi egységének támogatása mellett.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés