A szünetmentes tápegységekről

A korai fűtött hajtatásban és a palántanevelésben feltétlenül szükség van valamilyen alternatív áramforrásra is, amely segít működésben tartani legalább fűtési rendszerünket egy éjszakai áramkimaradás esetén.

A GSM konnektorok a gazdák szolgálatában

Ma már egyre többen vannak azok a termelők, akik a lakóházuktól távolabb (is) kénytelenek gazdálkodni. Az ilyen esetekre nyújthat megoldást a mobiltelefon-hálózathoz csatlakoztatható, úgynevezett GSM relék, konnektorok.

A magyarok háromnegyede megbízik a viselhető okoseszközök méréseiben

Az interneten nagyon sokféle, mobiltelefon-hálózatról irányítható, úgynevezett GSM relét találhatunk.

Ma már számos eszközből válogathatunk, amelyek segítségével automatizálhatjuk az öntözés, tápoldatozás teljes folyamatát.

Az intenzív zöldségtermesztéssel foglakozó gazdák számára az egyik legnagyobb teher, legtöbb időt elvevő foglalatosság az ültetvények rendszeres öntözése.

A hasznos kis „kütyüt” kényelmesebbé és pontosabbá tehetik a zöldségtermesztést, illetve a gazdák biztonságérzetét is nagymértékben növelni tudják.

Ebben a cikksorozatunkban igyekszünk bemutatni azokat a kis eszközöket, amelyek megkönnyíthetik a gazdák munkáját, nyugodtabbá tehetik az életüket, miközben a biztonságosabbá teszik a termesztést is.

Mitől válik egy adott szokás vagy termék használata függőséggé?

Ebben a cikkünkben az okos eszközök legegyszerűbb típusaival, az okos relével és konnektorral fogunk foglalkozni.

Ebben a cikkünkben ezért ugrunk egy nagyot, és bemutatjuk a hajtatás szempontjából talán legsokoldalúbb kis okos műszert, a Sonoff TH 16-ot.

A tervek szerint az okostelefonok, táblagépek, fényképezőgépek, fejhallgatók, hordozható hangszórók és kézi videojáték-konzolok szabványos portja az USB-C lesz