35 éves a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége: fotókiállítás a beregszászi konzulátuson - Hűséggel és tettreKÉSZen. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Elemér

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének fő célja, hogy összefogja a gondolkodó keresztény embereket.

35 éves a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége: fotókiállítás a beregszászi konzulátuson - Hűséggel és tettreKÉSZen. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Elemér

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének fő célja, hogy összefogja a gondolkodó keresztény embereket.

Brinkács István kiállítása Magyarország Beregszászi Konzulátusán -A kísérletező művész. Fotó: Kárpátinfo/ Kovács Elemér

Brinkács István munkáiból nyílt kiállítás Magyarország Beregszászi Konzulátusán.

Költészet napi szavalóverseny Somban - „… emlékem a szívetekben…”

Mára már szép hagyománnyá vált, hogy Somban szavalóverseny keretében emlékeznek meg a település két híres szülöttéről, Sütő Kálmán és Kecskés Béla költőkről.

Költészetnapi ünnepség a Rákóczi Főiskolán - Vers tér(b)en

Ez alkalomból huszonöt kárpátaljai magyar oktatási intézmény több mint félezer diákja szavalta együtt a száz éve született Váci Mihály „Még nem elég” c. ikonikus versét a Rákóczi Főiskola átriumában.

A kultúra nemcsak tudást és műveltséget hordoz, hanem erkölcsöt is.

A beregszászi konzulátus idei első kulturális programként február elsején népviseleti kiállítást szervezett.

Szeptember 21-én Petőfi-emlékestet rendeztek Magyarország Beregszászi Konzulátusán.

Szeptember 21-én Petőfi-emlékestet rendeztek Magyarország Beregszászi Konzulátusán.

Magyarország Beregszászi Konzulátusán újra lehetőség nyílt magyar igazolvány, magyar hozzátartozói igazolvány, valamint pótfüzet igénylésére.

Lehetőség nyílt Magyar Igazolvány, Magyar hozzátartozói igazolvány, valamint pótfüzet igénylésére a Magyarország Beregszászi Konzulátusán

Magyarország Beregszászi Konzulátusa képzőművészeti kiállítással és a Rezeda Folkműhely növendékeinek előadásával méltatta az 1848‒49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóját.

A Beregszászi Konzulátus ügyfélszolgálata június 6-án, Pünkösd hétfőn zárva tart

10 tonna kukorica vetőmag, 3 tonna burgonya gumó és 0,5 tonna napraforgó vetőmagot tartalmazó segélyszállítmány érkezett Budapestről

A Munkácsy Mihály Galériában a közönség Potyók Tamás debreceni festőművész várak és erődtemplomok kiállítást tekintheti meg.

A jövőre huszadik születésnapját ünneplő Együtt kárpátaljai kulturális folyóiratot a Kárpát-medence viszonylatában is elismert és megbecsült periodikaként tartják számon

A főkonzul, megbízatásának lejártával, búcsúfogadásra invitálta Kárpátalja közéleti, egyházi személyiségeit, civil szervezeteinek képviselőit, a média munkatársait a Makkosjánosiban található Helikon Hotelbe.

Szeptember első hétvégéjén a Vérke-parti város jazz-zenétől volt hangos. Magyarország Beregszászi Konzulátusának szervezésében ugyanis ekkor valósulhatott meg az I. V4 Nemzetközi Jazzfesztivál.

Az ugocsai Tiszahát festőjének munkáit az élénk színek, a szokatlan, elgondolkodtató színkombinációk jellemzik

Magyarország Beregszászi Konzulátusán irodalmi kilátóra került sor a Sárospatakon megrendezett I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál keretében

Ugocsa megye tájfestőjének, a 2014-ben elhunyt Harangozó Miklósnak a világa a kárpátaljai tájban és az itt élő emberek hétköznapjaiban gyökeredzik

A II. Rákóci Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora március 15-e alkalmából részesült ebben a magas állami kitüntetésben, ám az a járványhelyzet miatt csak most került átadásra.

A külügyi képviselet irányítói, barátok, pályatársak, munkatársak és a sajtó képviselői köszöntötték a hetvenedik születésnapját a közelmúltban ünneplő, idén Kossuth-díjjal kitüntetett Vári Fábián László költőt, prózaírót, néprajzkutatót.

A tragikus esemény évfordulója kapcsán beszélgettünk Togyeriska Erika beregszászi történésszel, holokausztkutatóval, a Shalom Alapítvány civil szervezet igazgatójával múltról és jelenről.

Az érzelmek, a tudatalatti feltárása számunkra az egyik legizgalmasabb feladat, hangsúlyozta Habda László festőművész azon a tárlatmegnyitón, amelyre április 14-én Magyarország Beregszászi Konzulátusa Munkácsy Mihály kiállítótermében került sor

A Beregszászi Konzulátus tájékoztatja a lakosságot, hogy a kialakult járványhelyzet, miatt az ügyfélfogadás 2021. március 10-től március 19-ig szünetel.

Huszonhárom fiatal kárpátaljai művész nyújtotta be pályázatát a Magyarország Beregszászi Konzulátusa által kiírt pályázatra. Az ünnepélyes eredményhirdetésre, valamint a legsikeresebb alkotásokból készült kiállítás megnyitójára a külképviselet Munkácsy Mihály termében került sor.

A világ amúgy is értelmezhetetlen művészet nélkül, hangzott el Tóth Róbert festőművész kiállításának megnyitóján. Az alkalomra Magyarország Beregszászi Konzulátusa kiállítótermében, a Munkácsy Mihály Galériában került sor.

2020. december 24-25., illetve 2021. január 1. és január 6-8. munkszüneti napok, a Konzulátus zárva tart

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából odaítélt magas állami elismerések átnyújtására a szokottnál később, november 18-án került sor Magyarország Beregszászi Konzulátusán.

Erfán Ferenc-kiállítás a beregszászi konzulátuson