Kárpátinfo.net


Megosztás
Fegyveresek raboltak ki egy nyugdíjast Kárpátalján. Fotó: Nemzeti Rendőrség
Fegyveresek raboltak ki egy nyugdíjast Kárpátalján. Fotó: Nemzeti Rendőrség


A kárpátaljai rendőrök őrizetbe vették azokat az álarcos fegyvereseket, akik betörtek egy nyugdíjas házába és kirabolták őt.

Április 25-én a értesítették a rendőrséget, hogy a Rahói járásban található  Barnabás (Kosztilivka) faluban kiraboltak egy 79 éves nyugdíjast - közölte a kárpátaljai rendőrség Facebook-oldalán.

A közlés szerint maszkos férfiak törtek be az asszony házába, kezét és lábát ragasztószalaggal megkötözték, majd fegyverrel fenyegették. 

A rendőrség megállapította, hogy amikor a támadók betörtek a nyugdíjas házába, ő éppen aludt. Miután megkötözték, a fegyveres támadók megfenyegették, hogy megölik, ha nem beszél. Megtakarításairól és néhai fia tulajdonában lévő külföldi cég iratairól kérdezték az idős nőt.

Az elkövetők közel 8500 dollárt, egy mobiltelefont és ékszereket vittek el a házból, majd megkötözve otthagyták a házban. 

Az áldozatnak csak nyolc órával a támadás után sikerült kiszabadulnia és segítséget hívni.

A kárpátaljai videó megfigyelő rendszer segítségével azonosították a támadókat, majd néhány órán belül a rablásban részt vevő valamennyi személyt őrizetbe vették. Az elkövetőket a megye három járásában sikerült elfogni.

A rendfenntartók lefoglalták az áldozat ellopott tárgyainak egy részét, köztük mobiltelefont, pénztárcákat és ékszereket. A gyanúsítottaktól egy traumatikus pisztolyt és több mint 40 ezer dollárt is lefoglaltak.

Jelenleg a nyomozók megállapítják a pénz eredetét, és ellenőrzik, hogy a bűnözők részt vettek-e más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésében Kárpátalján.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek