Index.hu
| 2021. 04. 28. – 14:00 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az előkelő 201-300. pozícióba rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) a londoni központú, tekintélyes Times Higher Education (THE) legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott nemzetközi rangsorában.

A PTE közleménye szerint a tudományos intézmény ezzel a helyezésével a legjobb magyar egyetem lett a 94 ország több mint 1000 egyetemét rangsoroló összevetésben - írja a Hirado.

Öt magyar egyetem is bekerült a Times Higher Education „Impact Ranking" elnevezésű rangsorába,

és így egyike lett a 94 országból rangsorolt, 1115 legjobb intézménynek.

A londoni székhelyű cég a 17, ENSZ által elfogadott fenntartható fejlődési cél mentén értékelte az intézményeket.

A Pécsi Tudományegyetem olyan egyetemekkel került egy kategóriába, mint a francia Sorbonne, vagy az amerikai Massachusetts Egyetem, és olyan felsőoktatási intézményeket előzött meg többek között, mint a Pármai Egyetem vagy a Tokiói Tudományegyetem.

A listára a magyar egyetemek közül, a Pécsi Tudományegyetem mellett felkerült a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem, a Semmelweis, az ELTE és a Széchenyi István Egyetem is.

Az élmezőnyt egyébként az angolszász intézmények uralják,

hiszen az első ötbe három ausztrál, valamint egy-egy brit és kanadai egyetem került, az első a Manchesteri Egyetem lett.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy hatósági ellenőrzés során feketemunkásokat találtak a Berlin mellett épülő Tesla autógyár építkezésén a német környezetvédelmi ellenőrök. A vizsgálat idejére ideiglenesen leállították a Gigafactory építési munkálatait, de azok április közepe óta folytatódhatnak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az Apple eddig is támogatta a felhasználók adatvédelmét, a héten megjelenő iOS 14.5 pedig újabb eszközzel lép fel az adatok reklámcélú felhasználása ellen.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!