Ukrajna | 2021. 03. 02. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában engedélyezhetik a kettős állampolgárságot; Változások márciusban Ukrajnában; Ukrajnában megjelenik a "bíróság a mobiltelefonban"; Az ukrán borscsleves bekerült a világ 20 legfinomabb fogásainak listájára; Lengyelországban őrizetbe vettek két ukrán diplomatát csempészet miatt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 1-jén.

Ukrajnában engedélyezhetik a kettős állampolgárságot

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyeztetett a kettős állampolgárság legalizálásának kérdésében. "Civilizált országok felé haladunk, amelyek megengedik a kettős állampolgárságot, de bizonyos kihívások állnak hazánk előtt”- mondta Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, akit a Podrobnosztyi.ua hírportál idéz.

Változások márciusban Ukrajnában

Ukrajnában a tavasz első hónapja számos újítást hoz. A legfontosabb események 2021 márciusában a lakosság koronavírus elleni védőoltása, valamint a nyugdíjak indexálása lesz.

Ukrajnában megjelenik a "bíróság a mobiltelefonban"

Volodimir Zelenszkij elnök az Ukrajna 30 fórumon elmondta, hogy a hatóságok számára kihívást jelent a visszaélések kiküszöbölése és a bírák átláthatóságának biztosítása. Az informatikai megoldás hatékony lépés lehet.

Az ukrán borscsleves bekerült a világ 20 legfinomabb fogásainak listájára

A világ legfinomabb első fogásai közzé bekerült az ukrán borscsleves, amelyet a szerzők a 3. helyre tettek. A hagyományos orosz konyha egyik levese - sem a scsí, sem rasszolnyik, sem okroska - nem került be a CNN listájára.

Lengyelországban őrizetbe vettek két ukrán diplomatát csempészet miatt

Lengyelország határán őrizetbe vették az ukrán nagykövetség két alkalmazottját, miközben megpróbáltak cigarettát átvinni a határon. Őket a határon vették őrizetbe, miközben szolgálati autóval nagy mennyiségű valutát, aranyat és csempészett cigarettát próbáltak Ukrajnából Lengyelországba vinni.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés