Ukrajna | 2021. 03. 01. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Volodimir Zelenszkij elnök az Ukrajna 30 fórumon elmondta, hogy a hatóságok számára kihívást jelent a visszaélések kiküszöbölése és a bírák átláthatóságának biztosítása.

Az informatikai megoldás hatékony lépés lehet.

Zelenszkij megjegyezte, hogy a "bíróság az okostelefonban" elnevezésű alkalmazás az "állam az okostelefonban" hasonlata lesz.

"Elkötelezettek vagyunk és minden bizonnyal létrehozunk egy "bíróság az  okostelefonban" alkalmazást. A bürokratikus eljárások nagy része online lesz, ami felgyorsítja a folyamatot, minimalizálja a korrupciót és a visszaélések lehetőségei" - idézte az elnök szavait az RBC Ukraina hírportál. 

Szerinte fontos az ukránok részvétele az igazságszolgáltatásban.

Különösen az esküdtszék tárgyalásáról beszélünk.

Korábban Ukrajna elnöke megnevezte az ország igazságszolgáltatási rendszerének legfőbb "betegségeit".

Többek között ez a bírák hiánya, a rendszer túlzott terhelése és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáféréssel kapcsolatos problémák.

Az elnök szerint Ukrajnában a sikeres bírósági reform katalizátorként szerepel az Európai Unióba és a NATO-ba való beilleszkedésének.

Zelenszkij hangsúlyozta a becsületes bírósághoz való jog fontosságát.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában engedélyezhetik a kettős állampolgárságot. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyeztetett a kettős állampolgárság legalizálásának kérdésében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön telefonbeszélgetést folytatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, akivel közölte, hogy a szövetségbeli tagságra vonatkozó cselekvési terv megszerzése Ukrajna "közvetlen" célja.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés