Kárpátalja | 2020. 11. 27. – 14:29 |

„Isten, áldd meg a magyart!” - Ünnepség Tiszacsomán

A Tiszacsomai Községi Könyvtárban „Isten áldd meg a magyart!” címmel ünnepi megemlékezést tartottunk a magyar kultúra napja tiszteletére.

A rendezvény a himnusz eléneklésével vette kezdetét. Köszöntőt mondott Rácz János, a KMKSZ tiszacsomai alapszervezetének elnöke. Ünnepi beszédében szólt Kölcsey Ferencről és a magyar irodalom más neves képviselőiről, kiknek életük és munkásságuk számunkra példa értékű, amelyből bátran meríthetünk mindennapjaink megélésében. Ezt követően a Tiszacsomai Középiskola és a Tiszacsomai Könyvtár közös szervezésében a gyerekek – Kovács Ágnes felkészítő tanár vezetésével – tematikus összeállításban emlékeztek meg történelmi nagyjainkról, íróinkról, költőinkről, művészeinkről. Elszavalták Kölcsey Ferenc Himnuszát, idézeteket hallhattunk többek között Wass Alberttől,

Babits Mihálytól, Kölcsey Ferenctől, Kodály Zoltántól. Elénekelték a Magyarok madara c. dalt. Megemlékezésünket Vörösmarty Mihály Szózatával zártuk, amely ma is erősít és int bennünket. Ha ezen intelmek szerint igyekszünk cselekedni, mindannyian tettünk valamit.

A rendezvény szeretetvendégséggel ért véget, amelyet a KMKSZ tiszacsomai alapszervezete támogatott. Köszönet érte!

Mészáros Erzsébet

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés