Ukrajna | 2021. 01. 22. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

12 határőrt és 4 vámost ítéltek el Ukrajnában; Több mint 1100 doboz cigarettát szagolt ki Becky Záhonynál (Video); Felülbírálhatják a felsőbb osztályos tanulók oktatását tiltó törvényt Ukrajnában; Az orosz parlament az emberi jogok megsértéseként ítélte el az ukrán nyelvtörvényt; Smihal: Indexáljuk a nyugdíjakat 2021-ben. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 21-én.

12 határőrt és 4 vámost ítéltek el Ukrajnában

2020 folyamán Ukrajnában a Biztonsági Szolgálat (SZBU) intézkedéseinek köszönhetően több mint 2,5 milliárd hrivnya vámot utaltak át az állami költségvetésbe. Összesen 510 millió hrivnya értékű csempészárut foglaltak le.

Több mint 1100 doboz cigarettát szagolt ki Becky Záhonynál (Video)

Becky, a cigarettakereső kutya buktatta le azt a férfit, aki az autójába rejtve akart cigarettát becsempészni Záhonynál. A sofőr nem jelentett be vám- és adóköteles árut. 

Felülbírálhatják a felsőbb osztályos tanulók oktatását tiltó törvényt Ukrajnában

A törvénynek megfelelően 2021. szeptember 1-jétől sokszorosan csökken azon iskolák száma Ukrajnában, amelyekben lesznek 10. és 11. osztályok. Csak azokba az oktatási intézményekbe iratkozhatnak be a felsőbb osztályos tanulók, amelyek az oktatási reform keretében líceum státuszt kapnak.

Az orosz parlament az emberi jogok megsértéseként ítélte el az ukrán nyelvtörvényt

Az emberi jogok megsértéseként ítélte el az ukrán nyelvtörvényt szerdán elfogadott határozatában az orosz parlament alsóháza. A törvényhozási kamara állásfoglalásában megengedhetetlennek nevezte "az orosz és más nyelvek tiltását és üldözését".

Smihal: Indexáljuk a nyugdíjakat 2021-ben

Denisz Smihal miniszterelnök bejelentette a nyugdíjak 2021-re tervezett indexálását.  A 75 éves és annál idősebb nyugdíjasoknak további 400 hrivnyát fizetnek havonta.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés