Új közösségi tér Beregrákoson - Emlékpad és -park Salamon Béla tiszteletére. Fotó: Rehó Viktória (Kárpátalja)

Salamon Béla, a nagyszerű humorista, a Munkács-közeli Beregrákoson született. Emlékét ezentúl szülőháza előtt emlékpad is jelzi.

Felavatták Salamon Béla magyar komikus emlékhelyét Kárpátalján

Felavatták Salamon Béla (1885-1965) magyar komikus emlékhelyét a Munkács közelében található szülőfalujában.

A Ficseri Gyermekstúdió nyílt napján - Színpad, jó csapat, örömjáték. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Erzsébet

A Ficseri Gyermekstúdió növendékei Janikovszky Éva „Ha én felnőtt volnék” művének színpadi adaptációjával mutatkoztak be.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében idén immáron hetedik alkalommal szerveztek színjátszó tábort a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola bázisán

A nagymuzsalyi születésű Cséke Adrienn előbb a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Ficseri Gyermekstúdiójában bontogatta a szárnyait, ma pedig már segédszínészként tevékenykedik a színház berkein belül.

A táborozók betekintést nyerhettek a színészmesterség sajátosságaiba és gyakorlatot szerezhetnek a színpadi mozgás, beszédkészség-, kommunikációfejlesztés és drámajáték terén

Sőtér István, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színésze már többször bizonyította tehetségét a közönség előtt. Számára családja és a színház a legfontosabb.

Fornosi D. Júlia, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színésznője igazi kalandvágyó személyiség. A színházban a lehetőséget és a közös játék örömét élvezi a legjobban.

A Budapesti Operettszínház lehetőséget kapott, hogy OPERETT-MUSICAL-színész osztályt indítson a megújult Színház és Filmművészeti Egyetemen