Hirado.hu
Megosztás
Ukrán határőrök. Illusztráció. Fotó: Az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Osztálya
Ukrán határőrök. Illusztráció. Fotó: Az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Osztálya


Az ukrán parlament megszavazta azt az indítványt, amely az ukrán határőrség létszámának 15 ezer fővel való növelését irányozza elő – közölte Jaroszlav Zseleznyak ellenzéki képviselő a Telegramon. 

A hirado.hu közlése szerint a törvényjavaslatot 327 képviselő támogatta, az elfogadásához legalább 226 szavazatra volt szükség. Az előterjesztés szövege szerint az állami határőrség teljes létszáma a hadiállapot megszűnésétől vagy feloldásától számított egy éven belül legfeljebb 75 ezer fő lesz, ebből a katonák száma maximum 67 ezer.

Támogatási Irodát hozott létre a partnerországok által nyújtott katonai segítség fenntartható és szisztematikus kezelésének biztosítására. Sztanyiszlav Hajder miniszterhelyettes kifejtette, hogy az új hivatal feladata az Ukrajnát különböző harci képességekben támogató koalíciókon belüli munka koordinálása és tervezése, valamint a partnerországokkal való kommunikáció állapotának elemzése. A tárca arra emlékeztetett, hogy 2023-ban hozták létre a különböző területeken működő koalíciók formátumát a partnerországok hatékonyabb segítségnyújtása érdekében. Eddig nyolc koalíció jött létre, köztük a légi- és rakétavédelmi koalíció.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás