Kárpátalja | 2021. 04. 06. – 08:06 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kárpátalján közel egy hónap után újraindul a tömegközlekedés. Erről a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó megyei bizottság döntött április 5-i ülésén. 

A határozat szerint április 6-tól, azaz mától újraindítják a személyszállítást a megye területén.

Ismét közlekedhetnek a városi iránytaxik, a helyközi és a megyén belüli távolsági buszjáratok.

A jelenlegi karanténkorlátozások szerint továbbra is szigorúan kötelező a maszk viselése és csak annyi utast szállíthatnak a fuvarozók, ahány ülés van - írja a carpatica.gov.ua.

"Ki kell hogy bírjuk és javítsuk azokat az eredményeket, amelyeket a régió vörös zónába való tartózkodása során értünk el. Ezt csak minden ember tudatos fegyelmével lehet megtenni. A fegyelem pedig nincs ellenőrzés nélkül, ezért minden erőfeszítést meg kell tenni a COVID-19 fertőzés láncának megtörése és az orvosi rendszer terheinek csökkentése érdekében" - mondta Anatolij Poloszkov, a megyei államigazgatás vezetője.

Kárpátalja kormányzója arra utasította a megyei rendőrség munkatársait, hogy a személyszállítás végrehajtása során biztosítsák

a megállapított járványellenes korlátozások betartásának folyamatos fokozott ellenőrzését.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában a COVID-19 járvány kapcsán nem tervezik a kijárási tilalom bevezetését. Makszim Sztepanov emlékeztetett arra, hogy a kijárási tilalom bevezetése csak rendkívüli állapotban lehetséges, amellyel kapcsolatos döntést a Parlament hozza meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok 63%-a a szigorú karantén mellett voksol. A válaszadók további 34%-a ellentétes véleményen van.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés