Ukrajna | 2021. 04. 06. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukrán Egészségügyi Minisztérium elismeri, hogy a következő két hétben a koronavírus előfordulása Ukrajnában antirekordokat dönt majd.  

Erről Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter beszélt az Ukrajna 24 tv-csatorna április 5-i műsorában - írja a Korrespondent.net

"Előrejelzéseink szerint még kb. 2 hétig növekedhet mind a fertőzési esetek, mind a kórházi ápolások száma. 

Ez bizonyos területek, régiók rovására megy. Valamikor a vezetők Ivano-Frankivszk, Csernyivci régiók voltak, most mindez közelebb megy a központhoz, kelet felé. Meglehetősen feszült helyzet vár ránk a COVID-19 harmadik hullámával kapcsolatban.

Ez körülbelül 25 ezer fertőzött lehet naponta" - jósolja a miniszter.

Szerinte a helyzet romlása összefügg a karanténkorlátozások megsértésével.

Amint azt a tárcavezető megjegyezte, a meglévő korlátozások feltétel nélküli betartása nagyon fontos az Egészségügyi Minisztérium számára.  

Ezzel kapcsolatban a szabályok betartásának ellenőrzésének megerősítését szorgalmazta.

Korábban hírt adtunkarról, hogy Ukrajnában a COVID-19 járvány kapcsán nem tervezik a kijárási tilalom bevezetését. Makszim Sztepanov emlékeztetett arra, hogy a kijárási tilalom bevezetése csak rendkívüli állapotban lehetséges, amellyel kapcsolatos döntést a Parlament hozza meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok 63%-a a szigorú karantén mellett voksol. A válaszadók további 34%-a ellentétes véleményen van.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés