| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Adventi kézművesműhely és betlehemezés Gáton

Advent, az eljövetel kopogtat lelkünk ablakán. Egy örömmel, felkészüléssel, várakozással teli időszak, amikor átértékeljük emberi kapcsolatainkat, és átérezzük, micsoda erő rejlik az összetartozásban.

A KMKSZ gáti alapszervezete és a Gyermek-Evangelizációs Központ (GYEK) gáti munkatársai idén is, immáron negyedik alkalommal szerveztek egy kellemes délutánt az advent időszakában „Adventi Kézműves Műhely” címmel.

A rendezvény a kora délutáni órákban vette kezdetét az ünnepre hangolódó karácsonyi dalok éneklésével. A továbbiakban a Gáti Középiskola betlehemes csapata (SzékelyKapuk – ZöldKapuk. Csillagéneklés a Kárpát-medencében elnevezésű nemzetközi verseny résztvevői) egy gáti betlehemes előadásával lepte meg a közel száz érdeklődőt. A program az igehirdetés és a betlehemezők játéka után hagyományos mézeskalácsfestéssel folytatódott.

Az adventi kézművesnap a GYEK munkatársainak, a betlehemezőket felkészítő tanárok lelkiismeretes munkájának köszönhetően és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezetének támogatásával valósult meg. Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a nap megszervezéséhez.

Lőrinc Ágota

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés