Ukrajna | 2021. 02. 02. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Karanténkönnyítések lesznek Ukrajnában; Zelenszkij megkérdezné Bident: Ukrajna miért nem tagja még a NATO-nak?; Brenzovics László: Megpróbálunk túlélni; Elütöttek egy kerékpárost Ungváron (Video); Ismét drágul a kenyér Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 1-én.

Karanténkönnyítések lesznek Ukrajnában

A Miniszteri Kabinet fontolgatja Ukrajna adaptív karanténra való áttérésének lehetőségét. Egyes régiók enyhíthetik a korlátozásokat a sárga vagy zöld karanténzóna szintjére. A kormány azt tervezi, hogy részletesebben tanulmányozza ezt a kérdést, és megfelelő döntést hoz majd.

Zelenszkij megkérdezné Bident: Ukrajna miért nem tagja még a NATO-nak?

Volodimir Zelenszkij elnök az Axios kiadványnak adott interjújában elmondta, új szakaszra számít Ukrajna és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok fejlődésében Joe Biden beiktatása után. Ugyanakkor Zelenszkij megkérdezné Bident, hogy Ukrajna miért nem tagja még a NATO-nak.

Brenzovics László: Megpróbálunk túlélni

Brenzovics László, a KMKSZ elnöke borúsnak látja az ukrán-magyar kapcsolatok alakulását. Megpróbálunk túlélni és a nehéz körülmények között folytatni munkánkat – mondta a kárpátaljai magyarságot ért inzultusokról, írja a Magyar Nemzet.

Elütöttek egy kerékpárost Ungváron (Video)

Elütöttek egy kerékpárost január 31-én Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron, a Minaji és a Pesztelya utcák kereszteződésében. Az információk szerint a kerékpárost egy BMW típusú autóval gázolták el. Az áldozat egy 1949-es születésű munkácsi lakos.

Ismét drágul a kenyér Ukrajnában

Ukrajnában az üzletekben emelkedni fog a kenyér és pékáruk ára. A termék drágulásának oka a villamos energia és a gáz árának emelkedése.Ezen felül a prémium kenyerek és cukrász termékek ára 20-25%-kal emelkedik.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!