| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Sárosoroszi: a Hangraforgó együttes adventi műsora

„Okozz örömet, okozz másoknak örömet, mikor csak teheted. Adj, dicsérj, segíts, hajolj le, szárítsd a könnyeket. Nem karddal s próféciával lehet megváltanod a többi embert. Oszd szét az utolsó falatod. Add, amid van és addj, amíg van, s ne bánd, ha nem marad, s ha már minden javad elfogy, oszd széjjel magadat. Okozz örömet, hadd legyen boldogabb a másik, kinek lényéből az öröm rád visszasugárzik.” (Tóth Endre)

Sárosorosziban immár hagyományosan minden adventkor a falu központjában fellobbannak az adventi koszorú gyertyái, és reméljük, hogy a várakozás erősíti hitünket és vágyunkat, hogy Jézus Krisztus ezen a karácsonyon is szívünkbe költözik. A gyertyagyújtások alkalmával rövid műsorral készül vagy a római katolikus, vagy a református egyház ifjúsága, vagy éppen a könyvtár Hangraforgó együttese.

Rendhagyó módon advent második szombatján nem a téren, hanem a könyvtárban került sor az adventi műsorra, melyet az együttes tagjai készítettek és adtak elő Gyertya vagyok címmel. Műsorukban „rávilágítottak” arra, hogy mi is olyanok vagyunk, mint a gyertyák. Ha nem akarunk világítani, másokért élni, cselekedni a jót, fényt és meleget árasztani, akkor semmi értelme az életünknek, annak csakis akkor van értelme, ha égünk. Akkor örvendenek körülöttünk az emberek annak, hogy mi vagyunk, akkor nem hiába élünk. Ezért azonban adnunk kell valamit abból, ami bennünk van: szívélyességünkből, örömünkből, nevetésünkből, szomorúságunkból, vágyainkból, álmainkból, egyszóval mindenből, ami bennünk van. Miközben magunkból adunk, aközben bennünk is egyre világosabb lesz, s bevilágítjuk az utat, melyen a kis Jézus eljön hozzánk. 

Összeállításukban ismert, és kevésbé ismert adventi, karácsonyi dalok, énekelt és elmondott versek csendültek fel, meghittebbé téve a várakozás misztériumát. 

A december az ajándékozás hónapja. Az együttes tagjait is sikerült meglepni, akik nagy örömmel fogadták az ajándékokat. A műsor létrejöttét és az ajándékokat a Bethlen Gábor Alap és a Kárpátaljai Magyar Könyvtárosok Egyesülete támogatta.  

Gáti Georgina
könyvtárvezető

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés