| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Gyermekek a gyermekekért – jótékonysági vásár Beregszászban

Adventben mintha szebb lenne körülöttünk a világ, mintha jobbak lennének az emberek. Jézus eljövetelére várakozva sokan úgy érzik, nem csupán a minél nagyobb, értékesebb karácsonyi ajándékot kell beszerezni szeretteiknek, de segíteni kell azokon is, akik ezt nem tehetik meg. Így már napok óta készülnek a nehezebb sorban élő gyermekek számára a cipősdoboznyi szeretetcsomagok, a nagycsaládosoknak, időseknek, elesetteknek szánt tartós élelmiszereket tartalmazó pakkok stb. Mindezek között talán az egyik legfigyelemreméltóbb az az akció, amelyet a beregszászi iskolások szerveztek.

Három súlyosan beteg gyermek gyógykezelésének támogatása céljából jótékonysági vásárt tartottak a Vérke-parti város főterén Ajándékozzunk együtt reményt címmel. Előtte szorgos kezek készítették az ötletesebbnél ötletesebb karácsonyi díszeket, amit aztán december negyedikén áruba bocsátottak, hogy a befolyt összeggel Makszim Bezrucsenko, Dmitro Paljok és Nikita Bubnov kezelését segítsék, akik új szívre, gerincvelőre, végtagra várakoznak. Gyerekek fogtak össze gyermekekért. És nem csupán árusították portékáikat – volt itt a kézműves termékeken kívül mézeskalács, sütemény, forró szendvics, tea stb. is –, de száz Mikulás is járta a várost, hogy felhívják a járókelők, piaci árusok figyelmét a jótékonysági akcióra. És műsorral is kedveskedtek mindazoknak, akik az adventi bevásárló forgatagban megálltak egy pillanatra, hogy megpihenjenek, feltöltődjenek. És elgondolkozzanak, mi is jelenti a legnagyobb ajándékot. Karácsonyban Isten fia azért jött a földre, azért vállalta a golgotai keresztet, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen. Mi ezt az ajándékot – bűneink bocsánatát, a kegyelmet, az örök életet – kaptuk ajándékba. S mit kér tőlünk ezért Jézus? Hogy szeressük egymást.

A beregszászi iskolások ebből a szeretetből most jelesre vizsgáztak. S mindazok, akik vásároltak tőlük, adakoztak ezen a napon, hogy reményt ajándékozhassanak három kisfiúnak és szüleiknek. A nemes kezdeményezésnek és a jótét lelkeknek köszönhetően ezúttal 146 ezer hrivnyát, 13 500 forintot és 200 dollárt sikerült összegyűjteni. Legyen áldás mindazok életén, akik ehhez hozzájárultak.

Marton Erzsébet

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés