| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Káel Norbert zongorakoncertje a Rákóczi Főiskolán

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet szervezésében Káel Norbert zongorakoncertjére került sor. A november 25-én megtartott eseménynek a beregszászi főiskola adott otthont.

Az előadóművész egyedi módon ötvözi a klasszikus és jazz stílust. Fellépéseit nagy érdeklődés és teltházas koncerttermek kísérik az Egyesült Államoktól Mexikón át egészen Indiáig.

„A zene mindenkié, de nem mindenki érti. Ezt is tanulni kell, mint az írást, olvasást. Eleinte nehéz, de sok gyakorlás árán tehetséges művészekké válhatunk” – hangsúlyozta dr. Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola rektorasszonya. A Pro Cultura Subcarpathica és a Rákóczi Főiskola közös szervezésében március 1-én megtartott jótékonysági bál bevételéből az idei évben is a tehetséges kárpátaljai magyar fiatalokat támogatták. Ösztöndíj-kiegészítő pályázatot hirdettek a művészeti iskolák számára, melyre 298 fiatal adta be jelentkezését. Orosz Ildikó elmondta, azért tartották fontosnak az ösztöndíj meghirdetését, hogy a tehetséges gyermekek esélyt kapjanak a kibontakozásra.

Majd a szervezők közösen adták át a személyenkénti ezer hrivnyás ösztöndíj-kiegészítőt a pályázóknak.

Kurmay Anita

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés