| 2020. 11. 27. – 14:29 |

„A stílus örök” - Beszélgetés Papp Viktória vállalkozóval

„A divat változik, a stílus örök” – mondta évtizedekkel korábban Coco Chanel, a francia elegancia nagy ikonja. Ezt ma is így gondoljuk.

Divatirányzatok jönnek, mennek, és mi megpróbáljuk követni azokat. Ebben nagy segítségünkre vannak a különböző ruhaboltok vezetői. Széles kínálataikból megtalálhatjuk mindazt, ami a stílusunknak leginkább megfelelő. Ilyen ruhabolt a Beregszász központjában lévő Kurázs üzlet is. Vezetőjével, Papp Viktóriával beszélgettünk sikerekről, nehézségekről.

– Mikor indult a vállalkozása?

– 2000-ben az Astra üzletházban ajándéktárgyak eladásával kezdtem foglalkozni. Ezt követően fehérnemű osztályt nyitottunk, majd 2002-ben elindítottuk a Kurázs boltot. Az idei évben pedig megnyílt a King’s Man nevű férfiruhaboltunk.

– Hogy emlékszik a kezdetekre?

– Könnyen indultunk, hála Istennek. Fejlesztettünk, voltak vásárlóink, akik szívesen visszatértek hozzánk. A nehézségek akkor kezdődtek, amikor minél többen kezdtek külföldi munkát vállalni. Ez megérződik az itthoni vállalkozói életben, plusz az árfolyamingadozás is kiszámíthatatlanná teszi az üzletet.

– Ön szerint könnyű-e vállalkozást indítani Ukrajnában?

– Úgy gondolom, igen. Talpon maradni, működtetni viszont nagyon nehéz. Egy boltot a vásárlók töltik meg élettel. Ez egy családi vállalkozás, és sokat kell harcolnunk azért, hogy meg is maradhassunk.

– Milyen kínálattal várják vásárlóikat?

– Túlnyomórészt női és férfi ruházat található nálunk. Emellett felnőtt- és gyermek lábbelik, sapkák, sálak, kesztyűk, kiegészítők várják az érdeklődőket.

– Hogy próbálnak lépést tartani a vásárlói igény kielégítésével?

– A divat mindig változik, így természetesen nekünk is újítanunk kell, más stílusú ruhákat kell ajánlanunk. Az utóbbi időben kissé változtattunk stratégiánkon. Eddig a fiatalos divatot követtük, nekik kedveztünk, most pedig a középosztály felé nyitottunk, az ő igényeiket próbáljuk kielégíteni.

– Milyen elképzelései vannak a vállalkozás fejlesztésével kapcsolatban?

– Az egyik nagy fejlesztésünket most fejeztük be. Megnyitottuk a King’s Man boltunkat, amely férfiruházatot kínál. Ingek, nadrágok, cipők, kiegészítők várnak gazdára. Így most ennek a fejlesztésnek örülünk.

– Immáron törzsvásárlóik vannak, s aki ide betér elégedetten távozik. Hogyan sikerült ezt elérni?

– Szívből, örömmel visszük a boltot, igyekszünk megfelelni a piac követelményeinek. És hogy ennyi idő után is megmaradtunk az egyre növekvő konkurencia ellenére, úgy gondolom, ez annak köszönhető, hogy vásárlóink minőségi ruhákat találnak nálunk, és megbízhatnak bennünk.

– Milyen tanácsokkal látna el egy kezdő vállalkozót?

– A nehézségek ellenére sem szabad feladni, küzdeni kell. Hosszú távra tervezzünk, és előfordulhat, hogy a befektetéseink nem térülnek meg azonnal, de ha kitartóak vagyunk, akkor sikereink is lesznek.

Kurmay Anita

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés