Kárpátalja | 2020. 11. 27. – 14:28 |

Egy csokor finomság - Kuzmics Okszana személyre szabott ajándékai

Egy virágcsokor minden alkalomra kedves ajándék. Legyen az születésnap, ballagás, esküvő, vagy akár egy vacsoravendégség. Ha viszont valami különlegeset keresünk, a hagyományos virágkompozíciók mellett manapság a legkülönbözőbb tartalommal megtöltött, esztétikusan összeállított, ehető csokrok közül is válogathatunk. Az utóbbi időben például nagy divatja lett a csokoládéból vagy gyümölcsből készített csokornak, amely amellett, hogy látványos, még ízletes is. Az uraknak pedig tökéletes ajándék lehet egy kolbászból, húsból és sörös üvegekből összeállított csokor.

Az új trendek természetesen Beregszászt sem kerülik el, városunkban már több helyen készítenek ilyen különleges csokrokat. Többek között Kuzmics Okszána kezei alól kerülnek ki ezek a mutatós, kreatív és ízletes ajándékok.  

– Honnan jött az inspiráció az ehető csokrokra? 

– Ma már több mint öt éve foglalkozom virágokból és kávéból készült különféle csokrok készítésével. A legelső ilyen kompozíciót természetes módon a barátnőmnek készítettem, majd a következővel a családomat leptem meg. Aztán, ahogy egyre több ilyen ajándékot álmodtam meg, úgy jöttek a megrendelések is. Szeretek új dolgokat kipróbálni, még színesebbé varázsolni egy-egy munkámat, a csokrok készítésében pedig könnyű kibontakoztatnom ezt a fajta kreativitásomat. Minden elkészített bokréta egyedi, hiszen igyekszem maximálisan a vásárló igényeihez igazodni. Vannak csokoládéból, gyümölcsökből, diófélékből, és kolbászokból készített csokraim is. Azt hiszem, az ajándék látványossága mellett a vásárlóim azt is értékelik, hogy az hasznos, felhasználható illetve elfogyasztható dolgokból áll. 

– Hogyan sikerült beletanulni ebbe a tevékenységbe?

– Mindig is alkotószellemű és kreatív embernek tartottam magam. Szeretek új dolgokba belevágni, és egyedi, különleges alkotásokat létrehozni. Egyébként nem nagy ördöngösség elkészíteni egy ilyen csokrot, csak szorgalom és fantázia szükséges hozzá. Az internet világa pedig sokat segített abban, hogy az ötleteim kivitelezése is megfelelő legyen. Mielőtt hozzálátnék egy csokor elkészítéséhez, részletesen átgondolom, mit hogyan fogok csinálni, tulajdonképpen elképzelem magam előtt a kész terméket. Számomra ez egy jó kikapcsolódási lehetőség is egyben. 

– Hol vásárolhatóak meg az ön által készített csokrok?

– Az ajándékkompozíciókat megrendelés útján készítem el. Az érdeklődők telefonon, Facebookon vagy a Beregszász központjában található Karaván nevű ruhaboltban adhatják le igényeiket. Részletesen megbeszéljük, hogy ők mit szeretnének, és én mit tudok ehhez az elképzeléshez ajánlani nekik. Az elkészült csokrokat, ajándékdobozokat aztán a közösségi oldalamon is közzé teszem.  

– Mely termékek a legkelendőbbek mostanság?

– A legtöbben a kolbászból és gyümölcsből készült csokrokat keresik. Sok rendelés érkezik a szárított gyümölcsből készült ajándékokra is. Emellett természetesen a csokicsokrok is igen kelendőek – az édességet szinte mindenki szereti. Születésnapokon, névnapokon, keresztelőkön, eljegyzéseken, Valentin-napon és más különleges alkalmakon egyre többen szeretnének ilyen módon kedveskedni szeretteiknek. 

– Gondolom, a visszatérő vásárlói kör kialakítása sem könnyű feladat.

– Én annyit tehetek, hogy a tőlem telhető legjobb munkát végzem minden megrendelésem kapcsán. Minden csokor elkészítése személyre szabottan történik, és a tudásom legjavával próbálom megvalósítani a vásárlóim elképzeléseit. Csakis friss alapanyagokból dolgozom, hogy tartósak és egészségesek legyenek a csokraim. Emellett igény szerint házhozszállítást is vállalok.

– További tervek, elképzelések?

– Szeretek tanulni, újabbnál újabb dolgokat kipróbálni. Ezért áll szándékomban folyamatosan tovább fejleszteni ezt a szolgáltatásomat. Sok inspirációt kapok a családomtól, barátoktól, vásárlóimtól, amelyeket szeretnék minél szebben, tökéletesebben megvalósítani. 

Kurmay Anita

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés