Magyarország | 2020. 12. 02. – 17:23 |

Címlapképünk illusztráció. Forrás: Internet

Talán furcsán hangzik, hogy bizonyos dolgokat el lehet rontani zuhanyzás közben, mégis igaz. Az alábbi dolgokat például érdemes elkerülni.

Arcmosás

Zuhanyzás közben arcot mosni kényelmes dolognak tűnik, viszont az arcbőrnek nem kifejezetten tesz jót, mivel a legtöbben melegebb vízzel zuhanyoznak annál, mint amivel érdemes arcot mosni. Ezen a részen a bőr érzékenyebb, így inkább langyos vízzel mossuk - írja a Házipatika.com.

Nem mosunk lábat

A zuhanyzásnál érdemes a lábat is külön, alaposan megmosni, mivel az, hogy beállunk a vízsugár alá, nem jelenti automatikusan azt, hogy ez a rész is tiszta lesz, különös tekintettel a lábfejre. Itt sok kórokozó telepszik meg, így szenteljünk ennek a résznek is külön figyelmet.

Túl ritka "eszközcsere"

A szivacsok, luffák, kefék nem örök életűek, különösen, ha mindennap használjuk őket. Ha nem akarjuk, hogy kórokozók telepedjenek meg rajtuk, majd azok a bőrünkre kerüljenek, tartsuk ezeket az eszközöket olyan helyen, ahol teljesen meg tudnak száradni, és egy-két havonta cseréljük is le mindet. A gyakori csere egyébként a borotvák esetében a legfontosabb. Ezeket is 2-3 hetente érdemes váltani, és ezeknél is nagyon fontos, hogy olyan helyen legyenek, ahol meg tudnak száradni, különben penész fog rajtuk megtelepedni - nem annyi, hogy látványos legyen, de ahhoz pont elég, hogy egy apró vágáson keresztül a bőrbe jutva fertőzést okozzon.

A hidratálás kihagyása

Nemcsak fürdés, hanem zuhanyozás után is mindig érdemes testápolót használni, ha nem szeretnénk, hogy száraz legyen a bőrünk. Különösen akkor, ha szeretünk kifejezetten meleg, vagy forró vízzel zuhanyozni. A magas hőmérsékletű víz nagyon is szárítja a bőrt. Ráadásul zuhany után enyhén kitágulnak a pórusaink, ami azt jelenti, hogy a hidratáló sokkal jobban be is szívódik.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés