Kárpátinfo hetilap


| 2021. 08. 29. – 14:44 | Kárpátalja |
Beregszászban található Chanel Szépségszalon vezetőjével, Dávid Edinával beszélgettünk kezdetekről, kihívásokról.

Hirdetés

A test, de különösképpen a bőr ápolása, az arc szépítése és a haj fényének fokozása már ősidők óta foglalkoztatja az embereket. Az egyiptomiak például illatos olajokat kentek hajukra, hogy megőrizzék annak csillogását. A mai modern kozmetikában nem egy olyan szerrel találkozunk, amelyet már három-négyezer évvel ezelőtt is használtak.

A szépségszalonok megjelenésével egyre többen vesszük igénybe szolgáltatásaikat. Ezúttal a Beregszászban található Chanel Szépségszalon vezetőjével, Dávid Edinával beszélgettünk kezdetekről, kihívásokról.

– Hogyan indult a kozmetikusi karrierje?

– Zápszonyban születtem, ott is nőttem fel. A középiskola befejezése után nem volt továbbtanulási ötletem, így dolgozni kezdtem különböző helyeken. Tizenhárom évvel ezelőtt azonban így éreztem, hogy el szeretném sajátítani a kozmetikusi szakmát. Miután megtanultam az alapokat, a Harmónia szalonban kezdtem el dolgozni – a jelenlegi szalonom régebben a Harmóniának adott helyet. Időközben az a szalon bezárt, így más helyre kerültem, közben külföldön is vállaltam munkát. Be kell vallanom, nem volt egyszerű így dolgozni, mivel nehéz volt kialakítani egy állandó vendégkört. Ezért döntöttem amellett, hogy itthon folytatom tovább.

– Majd a tetováló szakmát is elsajátította.

– A Mandarin szépségszalonban dolgoztam, ahol Bakos Zsuzsanna sminktetováló is a kollégám volt. Nekem is kitetoválta a szemöldököm, ami nagyon tetszett, így megkértem, hogy tanítson meg engem a szakma fortélyaira. Időközben sikerült több tanfolyamon is részt vennem, ahol mélyíteni tudtam a tudásomat. Ma a vendégeim sminktetoválást – szemöldök-, szemhéj-, ajaktetoválás – és orvosi tetoválást – hegek, striák eltávolítása, vitiligo foltok elfedése – igényelhetnek. Minden vendégemnek el szoktam mondani, hogy nem elegendő az én munkám a megfelelő végeredményhez, a vendég is kell hozzá: a kezelések után minimum két hétig nem szabad, hogy víz érje a felületet, nem szabad napozni, szoláriumba vagy szaunába menni, csak így lehet hegmentes a tetoválás.

– Időközben megnyitotta a saját szépségszalonját.

– Egy saját szalon létrehozásának ötlete már jó tíz éve megfogalmazódott bennem. Persze, ehhez anyagi tőke is szükséges, ezért is vállaltam munkát külföldön. Párommal sokat gondolkodtunk azon, hogyan is lehetne ezt az álmot megvalósítani, ő mindenben támogatott engem. Mint említettem, a Harmónia szalont bezárták, és eladóvá vált a helyiség, mi pedig megvettük, kialakítottuk benne a Chanel szalont. Ki kell emelnem, hogy bármilyen munkáról legyen is szó, csak úgy lehet jól és profin csinálni, ha szereted, ha szívvel-lélekkel végzed, ha hiszel benne – eléred az álmaidat.

– Hogy jött a névválasztás?

– Sokat gondolkodtam a megnevezésen, szerettem volna egy igazán frappáns és könnyen megjegyezhető nevet adni a szalonnak. Emlékszem, a tévében épp vetítettek egy filmet Coco Chanelről, ekkor döntöttem el, hogy róla nevezem el a helyet. Mint tudjuk, Coco Chanel egy igazi divatikon, emellett az önbizalom megerősítésére, önmaguk elfogadására ösztönözte mindig is a nőket. Ezt szeretném én is hirdetni.

– Milyen szolgáltatásokkal várják a vendégeket?

- Egy igazán fiatalos lendületű, gyermekbarát hely vagyunk. Többek között férfi-, női-, gyerekfodrász, kozmetikus, szempilla stylist, manikűr-pedikűrös várja a hozzánk betérőket. Emellett jómagam is dolgozom a szalonban, bátran kereshetnek, akik tetováltatni szeretnének. Megtalálható nálunk a Pink Lady Academy vezetője, Zubenkó Alexandra is, aki tanfolyamokat is tart, tehát a tanulni vágyók is jelentkezhetnek. Valamint új kollégákat is keresünk, fodrász és manikűr-pedikűr szakemberek jelentkezését várjuk.

– Egy merész elhatározásként a karantén idején nyitották a szépségszalont.

– A hivatalos megnyitónk ez év március 8-án, nőnapon volt. Éppen a lezárások idején. Sokan fel is tették a kérdést, hogy nem félünk-e ettől. Mi azonban a párommal úgy gondoltuk, hogy meg kell nyitnunk, és bármi lesz is, átvészeljük. Mindketten nagyon határozott egyéniségek vagyunk, egyedül nem is mehetne ez a vállalkozás, csak együttes erővel.

– További tervek…

– Mindenképpen szeretném folytatni a munkát. Fejleszteni, bővíteni kívánjuk a helyiséget, a szolgáltatásainkat. Emellett nagy vágyam, hogy létrehozzak egy tetováló szalont Beregszászban, ahol sminktetoválást, orvosi tetoválást, de akár dekoratív testtetoválást is kérhetnének.

– Mi pedig további sikereket kívánunk!

Kurmay Anita


Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 34. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!