Karpat.in.ua
| 2021. 07. 28. – 08:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy friss felmérés adatai szerint a megkérdezett ukránok 41 %-a értett egyet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel abban, hogy az ukránok és az oroszok egy népet alkotnak közös történelmi és lelki térrel, de Kelet-Ukrajnában ez az arány 65 %, míg a putyini elméletet a válaszadók 55 % vetette el – adta hírül kedden a strana.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A Rating Szociológiai Csoport kutatási eredményei azt mutatják, hogy a felmérés adatai mind földrajzilag, mind politikai nézetek szerint különböznek.

Az egy nép elmélettel leginkább Kelet- és Dél-Ukrajnában értenek egyet, rendre 65 % és 56 % arányban.

Az elutasítottság Nyugat-Ukrajnában a legnagyobb, ott 70 % nem ért egyet Putyin állításával.

A kiadvány által idézett Polityika Sztrani Telegram-csatorna szerint a felmérés eredményei minden bizonnyal kellemetlenül érintették az ukrán nacionalistákat,

hiszen a megkérdezett ukránok 41 %-a egyetértett Putyin egy nép tézisével.

De tekintettel arra, hogy a feltett kérdés politikailag kényes, ezért sokan, főként a közép- és nyugat-ukrajnai megyékben feltehetően nem válaszoltak őszintén, így a Putyinnal egyetértők aránya a valóságban még nagyobb.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok csaknem fele alacsonynak tartja az oktatás minőségét az országban. A felmérés szerint 2021-ben az ukránok 45%-a alacsonynak értékelte a középfokú oktatás minőségét, további 44% pedig közepesnek nevezte.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!