Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 22. – 09:09 | Kárpátalja |
A Lemberg megyén és Kárpátalján áthaladó autópálya az M-06 Kijev-Csap autóút alternatívája lesz. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az Ukravtodor Sztrij – Munkács koncessziós autópálya megépítését tervezi, mely a Kijev-Csap autóút alternatívájaként szolgál majd.

Május 20-án az Ukrán Állami Közútkezelő Szolgálat és az Onur Construction International török ​​vállalat memorandumot írt alá egy új Sztrij – Munkács autópálya megtervezéséről, közölte a Pershij.com.ua.  A memorandum szerint Onur vállalatnak saját költségén el kell készítenie az útépítés megvalósíthatósági tanulmányát.

A Lemberg megyén és Kárpátalján áthaladó autópálya az M-06 Kijev-Csap autóút alternatívája lesz. 

Autópálya-projekt kidolgozását 2021-ben tervezik.  Ezt követően ki kell hirdetni a közvetlen munkálatokra kiírt pályázatot.

A Pershij.com.ua hírportál emlékeztetett arra, hogy ebben az évben Ukravtodor bejelentette az első fizetős Krakivec - Lemberg - Brodi - Rivne autópálya megépítését, amely a meglévő Lemberg - Krakivec és Kijev - Csap utak alternatívájává válik. 

Jelenleg Ukrajnában nincs fizetős út. 2020-ban a Miniszteri Kabinet jóváhagyta a koncessziós autóúton történő közlekedés maximális árát:

a személygépkocsik számára 0,023 euró / km tarifát állapítottak meg, a 12 tonnás teherautók és autóbuszok esetében pedig 0,045 euró / km.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!