Kárpátalja | 2021. 04. 26. – 11:38 |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

A csernobili katasztrófa 35. évfordulója alkalmából megemlékezésre került sor Beregszászban, a Hősök terén, a tragédia beregszászi áldozatainak emlékművénél.

Úgy tűnhetne, hogy minden évvel távolabb kerülünk 1986. április 26-tól, s fokozatosan csillapodniuk kellene az érzelmeknek, ám mindmáig tragikus és gyászos e dátum számunkra, s az egész világ számára is - közölte közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester.

Manapság 150 olyan ember él a Beregszászi kistérségben, akinek sorsa kapcsolódik a csernobili atomerőműben történt robbanáshoz

- emelte ki városunk első embere.

"Köszönetet szeretnék mondani mindegyiküknek!" - mondta a polgármester. 

Továbbá hozzátette, hogy bátorságuknak és önfeláldozásuknak köszönhetően sikerült ugyanis elhárítani a halálos veszélyt,

amely a következő nemzedékeket fenyegette.

"Ezért azt kívánom e napon, hogy soha ne ismétlődjön meg e katasztrófa, s csak az emléke maradjon meg azoknak a szörnyű napoknak!" - zárta a megemlékezést Babják Zoltán.

  • A csernobili katasztrófa áldozataira emlékeztek Beregszászban

Korábban hírt adtunk arról, hogy Beregszászban április 26-án útlezárásra számíthatnak a gépkocsivezetők. Mivel folyamatban van a csatornahálózat kiépítése a Mihók utca—Bem József utca vonalon, április 26-án lezárják a forgalom elől a Puskin utcát a Mihók utca és a Tamás Mihály utca közötti szakaszon - tudhattuk meg a bejegyzésből.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Beregszász központjában sor került az első nyílt reggeli tornára, amelyen részt vehetett bárki, akinek kedve volt hozzá. A nyílt reggeli torna fő célja, hogy segítséget nyújtson az első lépés megtételéhez az egészséges életmód felé, megszüntesse a stresszt, javítsa a hangulatot.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!