Ukrajna | 2021. 04. 20. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ivano-Frankivszk megye végrehajtó hatalmi szerveinek három vezető beosztású, bizalmas információkhoz jutásra jogosult munkatársát menesztették állásából, mert az ukránon kívül más állampolgárságuk is volt – adta hírül a korrespondent.net hírportál hétfőn az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószóvivői irodájára hivatkozva.

A titkosszolgálat közlése szerint egy EU-tagország állampolgárságával is rendelkezett a megyei állami adminisztráció egyik főosztályának helyettes vezetője  -írja a Karpat.in.ua.

Ugyancsak kettős állampolgárnak bizonyult az Ivano-Frankivszk megyei földhivatal egyik tisztségviselője.

Egy Ukrajnával szomszédos EU-tagállam állampolgára is volt a megyei nyugdíjalap információs rendszereivel és elektronikus adatnyilvántartásával foglalkozó női hivatalnoka.

Mindhárom tisztségviselőt menesztették állásából.

A Legfelső Bíróság megerősítette a munkatársak állami tisztségből történt elbocsátásáról szóló döntés törvényességét.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az SZBU nagyszabású gyakorlatokat hirdetett meg országszerte. Az SZBU nagyszabású terrorellenes gyakorlatokat folytat és tervez Ukrajna legtöbb régiójában. A gyakorlat során kidolgozzák a kritikus létesítmények védelmét.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 2021 márciusában az ukránok az ország legfontosabb problémáinak Ukrajna keleti részén zajló katonai konfliktust (47%), a munkahiányt, a munkanélküliséget (37%) és a koronavírus-járványt (35%) tekintették.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES