Ukrajna | 2021. 04. 10. – 15:55 |
Reznyikov szerint a moszkvai kijelentések az információs háború része. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A srebrenicaihoz hasonló mészárlás, amire a Kremlben utaltak, nem lehetséges Ukrajnában – jelentette ki Olekszij Reznyikov, az ideiglenesen megszállt területek visszaintegrálásáért felelős miniszterelnök-helyettes egy péntek esti televíziós műsorban, adta hírül a Karpat.in.ua a Korrespondent.net hírportálra hivatkozva.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár pénteki nyilatkozatára reagálva, miszerint a kiterjedt hadműveletek kiújulása Donbászon a srebrenicaihoz hasonló tragédia megismétlődéséhez vezethet, a helyettes kormányfő az ICTV politikai talkshowjában hangsúlyozta, hogy Ukrajna nem tervezi Donbász erőszakos felszabadítását. Kijev mindig a politikai-diplomáciai megoldást támogatja – tette hozzá, megjegyezve, hogy erre szolgál a normandiai formátum és a minszki konzultációs tárgyalások.

Reznyikov szerint a moszkvai kijelentések az információs háború része. Azt, ami történik, mi a hibrid háború részét képező információs háború elemének tekintjük – mutatott rá. Hangsúlyozta: „nem lesz háború. Ukrajna nem tervezi, hogy válaszol a provokációkra. Nem tervezünk semmi olyat, ami okot vagy esélyt adna a megtámadásunkra.”

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ukránok mintegy kétharmada tartja valószínűnek, hogy Oroszország hamarosan nagyszabású háborút indít Ukrajna ellen. A megkérdezettek 36 százaléka magasnak minősítette annak a valószínűségét, hogy Oroszország teljeskörű inváziót indít Ukrajna ellen, 31 százalékuk ennek veszélyét közepesre értékelte, míg 15 százalék alacsonyra és 12 százalék válaszolta azt, hogy nem lát ilyen veszélyt.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!