Ukrajna | 2021. 04. 10. – 15:55 |
Reznyikov szerint a moszkvai kijelentések az információs háború része. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A srebrenicaihoz hasonló mészárlás, amire a Kremlben utaltak, nem lehetséges Ukrajnában – jelentette ki Olekszij Reznyikov, az ideiglenesen megszállt területek visszaintegrálásáért felelős miniszterelnök-helyettes egy péntek esti televíziós műsorban, adta hírül a Karpat.in.ua a Korrespondent.net hírportálra hivatkozva.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár pénteki nyilatkozatára reagálva, miszerint a kiterjedt hadműveletek kiújulása Donbászon a srebrenicaihoz hasonló tragédia megismétlődéséhez vezethet, a helyettes kormányfő az ICTV politikai talkshowjában hangsúlyozta, hogy Ukrajna nem tervezi Donbász erőszakos felszabadítását. Kijev mindig a politikai-diplomáciai megoldást támogatja – tette hozzá, megjegyezve, hogy erre szolgál a normandiai formátum és a minszki konzultációs tárgyalások.

Reznyikov szerint a moszkvai kijelentések az információs háború része. Azt, ami történik, mi a hibrid háború részét képező információs háború elemének tekintjük – mutatott rá. Hangsúlyozta: „nem lesz háború. Ukrajna nem tervezi, hogy válaszol a provokációkra. Nem tervezünk semmi olyat, ami okot vagy esélyt adna a megtámadásunkra.”

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ukránok mintegy kétharmada tartja valószínűnek, hogy Oroszország hamarosan nagyszabású háborút indít Ukrajna ellen. A megkérdezettek 36 százaléka magasnak minősítette annak a valószínűségét, hogy Oroszország teljeskörű inváziót indít Ukrajna ellen, 31 százalékuk ennek veszélyét közepesre értékelte, míg 15 százalék alacsonyra és 12 százalék válaszolta azt, hogy nem lát ilyen veszélyt.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!