Kárpátalja | 2021. 03. 08. – 11:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kárpátalján jelenleg több mint kritikus a helyzet a koronavírus szempontjából. Naponta 12 fertőzött hal meg – jelentette ki Mihajlo Polyak, a Kárpátaljai Megyei fertőző kórház főorvosa egy sajtótájékoztatón.

Elmondása szerint az elmúlt héten a fertőzési esetek száma 24%-kal nőtt, és naponta több mint 500 új koronavírus-fertőzéses esetet fedeznek fel.  

Ugyanakkor a gyermekek körében 5%-kal nőtt a betegség előfordulása.  

Emellett sok a 35-45 év közötti beteg, s ebben a korcsoportban már halálesetet is regisztráltak - írja a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció Facebook-oldalán.

A megyei klinikai kórház intenzív osztálya tele van.

"Ennek a helyzetnek arra kell ösztönöznie a lakosokat, hogy komolyan gondolkodjanak és legyenek tudatosak az összes karanténkorlátozás betartásában” - hangsúlyozta Polyak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy 307 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Kárpátalján. A járvány kezdete óta összesen  44 314 esetben diagnosztizáltak COVID-19 vírust, ebből  2 998 orvos és  2276 gyermek volt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalja átkerült a "vörös" zónába. Március 8-tól "vörös" zónába került Kárpátalja a technogén, ökológiai- katasztrófavédelmi állami bizottság rendkívüli ülésén hozott határozat alapján.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés