Kárpátalja | 2021. 03. 08. – 11:40 |
"Segítsenek nekünk, mert a hétvégére összeomlás várhat ránk!” - mondta Jurij Jacina. Fotó: Internet

Jurij Jacina, a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórház főorvosa elmondta, hogy a hétvégére összeomlik az orvosi rendszer Kárpátalján.

"Ma intézményünkben 120 olyan beteg van, akinek oxigénterápiára van szüksége.  

Közülük 60-nak intenzív osztályon kell lennie. Az intenzív osztályon pedig csak 6 ágy van, és nem lehet bővíteni. Intézményünkben naponta 25-30 oxigénpalackot használnak, reggelre már csak 5 marad, ami 16 óráig tart ki" - mondta Jurij Jacina.

Hozzátette: ismer olyan eseteket, amikor az emberek pozitív koronavírus-teszttel a városban járnak, vásárolni mennek, találkoznak rokonokkal és terjesztik a betegséget. 

"Nem érdekel, hogy hisz-e ebben a betegségben! Kollégáimmal a bizonyítékokon alapuló orvoslásra támaszkodunk. És minden nap találkozunk a halállal.

Csak vegyék fel a maszkot, tartsák be a távolságot - ez nem olyan nehéz!  

Segítsenek nekünk, mert a hétvégére összeomlás várhat ránk!” - mondta Jurij Jacina, közli a a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján jelenleg több mint kritikus a helyzet a koronavírus szempontjából. Naponta 12 fertőzött hal meg. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján 10 évet „fiatalodott” a koronavírus. Ma sokkal fiatalabb emberek vannak intenzív osztályokon, mint a pandémia elején.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés