Kárpátalja | 2021. 03. 31. – 07:35 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Kárpátaljai Megyei Rendőrség nyomozói korrupció gyanúja miatt hivatalosan is vádat emeltek az egyik tisztviselő ellen, aki vezető pozíciót tölt be a Kárpátaljai Megyei Tanácsban.  

A férfi hivatali helyzetével visszaélve részt vesz a közpénzek pazarlásában.  

Az ügyben folytatódik az előzetes vizsgálat. 

Kárpátalján a rendőrök leleplezték a Kárpátaljai Megyei Tanács egyik tisztviselőjét, aki pozícióját felhasználva korrupciós bűncselekményt követett el.  

Az előzetes vizsgálat során a rendőrök megállapították, hogy a 30 éves tisztviselő, aki vezető tisztséget tölt be a Kárpátaljai Megyei Tanácsban, tavaly több megállapodást kötött egy korlátolt felelősségű társasággal a COVID-19 elleni küzdelemhez szükséges termékek és felszerelések szállítására Kárpátalján.

A megkötött beszerzési megállapodásoknak megfelelően több mint 3 millió hrivnyát utaltak át a megyei költségvetésből a vállalat számlájára.  

Az állami pénzeszközök egy részének sikkasztása érdekében az ÁFA megfizetésének ürügye alatt a bűnelkövető az említett pénzösszegen felül több mint 436 ezer hrivnyát utalt át a társaságnak.  

Mivel ez a fajta termék nem adóköteles, a tisztviselő nagy kárt okozott az államnak.   

Március 30-án a nyomozók Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 191. cikkelye (állami pénz sikkasztása hivatali visszaélés útján) értelmében a 30 éves férfi ellen hivatalosan is vádat emeltek. 

A gyanúsítottat öttől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre  ítélhetik. Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamisított alkoholt gyártottak Ungváron. Ungváron bíróság által engedélyezett házkutatás során egy 46 éves lakos otthonában a Kárpátaljai Megyei Rendőrség nyomozói egy illegálisan működő alkoholgyártó üzemet fedeztek fel.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hamis egyetemi beiratkozási dokumentumokat árultak Kárpátalján.  A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!