Ukrajna | 2021. 03. 02. – 10:19 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában alig egy nap alatt 38 531 ember jelentkezett koronavírus elleni oltásra a Gyija (Дія) alkalmazáson keresztül.

Ezt március 2-án, kedden jelentette be Makszim Stepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője – adta hírül a Korrespondent.net hírportál. 

Hozzátette, hogy az oltási portálon 5280-an,

671-en pedig az Egészségügyi Minisztérium telefonos központjába iratkoztak be oltásokra.

„Ezek a számok megerősítik az ukránok vakcinázási készségét, az egészségügyi rendszerbe vetett bizalmat és az Egészségügyi Minisztérium COVID-19 leküzdésére vonatkozó terveit. Igyekeztünk mindenkinek megadni az oltás időpontját” – mondta Sztepanov.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az oltási információs modell

teljes mértékben beépül az e-egészségügy (eHealth) rendszerébe.

Sztepanov azt is elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium engedélyzete, hogy a maradék vakcinát a sportolók és a vallási közösségek vezetőinek oltására használják fel. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Sztepanov megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Nyilvánosan oltották be az indiai Covishield koronavírus elleni vakcinával az ukrán egészségügyi minisztert.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Sztepanov elismerte, hogy a vakcinák egy részét kidobják. Az egészségügyi miniszter a koronavírus elleni vakcina egy részének a kidobását világgyakorlatnak nevezte. A jövőben optimalizálni kívánják a folyamatot.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés