Ukrajna | 2021. 03. 11. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában egy állampolgárságnak kell lennie, ellenkező esetben negatív következmények lehetségesek – jelentette ki Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke.

A házelnök a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsnak (RNBO) a kettős állampolgársággal kapcsolatban hozott közelmúltbeli döntését kommentálva emlékeztetett arra, hogy az alkotmány egyetlen állampolgárságot rögzít - írja a Karpat.in.ua.

„A személyes véleményem szerint egy állampolgárságnak kell lennie” – hangsúlyozta.

Razumkov elmondta, hogy Ukrajna egyes megyéiben, elsősorban az ország nyugati részében az ukránok szeretnének még egy állampolgárságot kapni.

Azonban – tette hozzá – ennek a megközelítésnek a törvényesítésével „több negatív, mint pozitív következményt kaphatunk”.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint lehetséges az ukrán-magyar kettős állampolgárság. A tárcavezető megjegyezte, hogy támogatja a kettős állampolgárság legalizálásának gondolatát.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy minden második ukrán ellenzi a kettős állampolgárság bevezetését. A nők (45%) és a férfiak (48%) egyaránt ellenezték a kettős állampolgárságra vonatkozó engedély megadását.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés