Ukrajna | 2021. 02. 22. – 14:37 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az emelkedő tarifák miatt az ukránok mintegy 61,5%-a súlyos kellemetlenségeket tapasztalt a nehéz pénzügyi helyzetből adódóan.

Ezt bizonyítják a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet által elvégzett országos felmérés eredményei.

A válaszadók szerint az ukránok körülbelül 61,5%-a érezte magát szegénynek

a tarifák hirtelen emelkedése miatt.

Az ukránok további 26,7%-a nyilatkozott úgy, hogy kisebb változásokat érzett költségvetésében a kommunális szolgáltatások drágulása miatt.

Az ukránok további 10,3%-nak nem okozott kellemetlenségeket a tarifák áremelése.

Ugyanakkor az összes válaszadóból az ukránok mintegy 42,1%-a mondta,

hogy minden pénzét egyelőre kizárólag a megélhetésre költi.

A FBC.ua hírportál kiemelte, hogy Ukrajnában egyes vállalkozásokat újra megadóztathatnak. A vonatkozó 5046. számú törvényt az ukrán Legfelső Tanácsban is beregisztrálták. 

A dokumentum értelmében az önálló vállalkozók, akik egy bizonyos szolgáltatási területen dolgoznak, szintén adófizetésre kényszerülnek.

Korábban hírt adtunk arról, hogy indexálják a dolgozó nyugdíjasok jövedelmét Ukrajnában. 2021-ben Ukrajna több szakaszban hajtja végre a kifizetések felszámolását a nyugdíjasok különféle kategóriái esetében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Naftohaz ötszörösére növelte részesedését a lakossági gázpiacon. A Naftohaz adatai szerint még 2020 szeptemberében a társaság Ukrajnában a háztartási fogyasztók mindössze 2%-ának szállított gázt.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!