Kárpátalja | 2021. 02. 17. – 07:26 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán arról tájékoztatta a polgárokat, hogy a napokban gyorsan terjed a koronavírus-fertőzés a Beregszászi Kistérségben.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az

utóbbi két hét folyamán gyorsan terjed a koronavírus harmadik hulláma az emberek körében.

Az utóbbi napokban lényegesen megnőtt a fertőzöttek száma a régiónkban is: az idei statisztikai adatok arról tanúskodnak, hogy míg a február 9-i állapotok szerint 272 COVID-19 esetet, illetve 5, ehhez köthető halálesetet regisztráltak a Beregszászi Kistérségben,

addig február 16-án már 411, illetve 8 volt ezek száma

- fejtette ki Babják Zoltán.

"Emiatt kistérségünk területén karantént kellett bevezetni az iskolákban, a művészeti iskolákban és az iskolán kívüli oktatás intézményeiben (a tulajdonformától függetlenül)" - áll a bejegyzésben.

Ám még e karanténos korlátozások sem elegendőek - erősítette meg a polgármester.

Megtudhattuk továbbá, hogy az egészségügyi intézmények számára az a kritikus, amikor nem győzik ellátni a sok pácienset.

Jelenleg már a szomszédos járásokból is szállítanak betegeket a beregszászi kórházba,

mivel az ottani intézmények zsúfoltak - emelte ki babják Zoltán.

Rávilágított arra is, hogy a február 16-i, reggeli állapotok szerint 75 koronavírusos beteget kezeltek a kórházban.

"Annak érdekében, hogy ne omoljon össze az egészségügyi rendszer, ismét a vállalkozókhoz, a különböző intézmények, vállalatok vezetőihez, valamint a lakossághoz fordulunk, hogy tartsák be a karanténos előírásokat: a szociális távolságot, az egyéni védőeszközök használatát. Csak összefogva, közösen vagyunk képesek legyőzni a betegséget" - írta a polgármester a város lakóihoz fordulva.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus terjedése miatt bezárnak az iskolák a beregszászi kistérségben. A korlátozás február 17-től március 5-ig lesz hatályban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy fokozottan ellenőrzik a karantén-előírásokat a Beregszászi Járásban. A koronavírus terjedésének általános helyzete a lakosság cselekedeteitől és a karanténszabályok betartásától függ.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!