Kárpátinfo hetilap


Megosztás


Farsang. Jelmezes forgatag és jókedv. Ilyenkor általában táncmulatságokkal, lármázással űzzük el a rideg telet, hogy aztán beköszöntsön az életet adó tavasz. Máskor az év ezen időszakában bálok sokaságától hangosak a közösségi terek, ma pedig, a járvány árnyékában a szépen feldíszített termek üresek maradnak.

A karantén szabályainak betartása mellett Beregszászban a Máltai Szeretetszolgálat roma tanodájába mégis sikerült egy aprócska farsangi jókedvet csempészni. Február 15-én a jelmezbe öltözött kicsik táncos-énekes mulatsággal mutatták meg, hogy ők bizony már nagyon várják a tavasz beköszöntét.

Vidám műsoruk keretében télűző rigmusokat harsogtak, jó időt váró verseket szavaltak, játékosan mutatták be, hogy mit tanultak az elmúlt tanévben. A tanodások tanáraikkal, Hnatik Gyöngyivel és Birta Gabriellával kreativitásukról tettek tanúbizonyságot, hiszen a kicsik között láthattunk méhecskének, csigának, virágnak öltözötteket, de egy igazi boszorkányt is megjelenítettek. Emellett egy rövidke színdarab keretében megtekinthettük, ahogyan a tavasz közeledtével elűzik a telet.

A roma tanoda diákjai a Beregszászi 7. Számú Általános Iskolában tanulnak. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a foglalkozások keretében, játékos tanulás útján a közösség értékeinek megismerésére fordítják a figyelet.

Kurmay Anita

Galéria

Galéria