| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Lezajlott a VIII. Buzánszky Jenő Labdarúgó Kupa

Augusztus 12-én nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Buzánszky Jenő Labdarúgó Kupa a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében. A mérkőzéseket két helyszínen, a Beregszászi 4. számú Kossuth Lajos Középiskola és a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház sportpályáján tartották.

A kupára három kategóriában – általános iskolás fiúk, középiskolás fiúk, lánycsapat – lehetett jelentkezni. Ez idő alatt 14 csapat nyújtotta be jelentkezését. 

A jelenlévőket Váradi Natália, a „GENIUS” Alapítvány irodaigazgatója köszöntötte.

„Számunkra nagyon fontos a mai esemény, hiszen sikerül a karantén ellenére is megrendezni. Buzánszky Jenő egy olyan személyiség volt, akire érdemes felnézni, érdemes életútját példaként magunk elé állítanunk. A verseny célja a futball népszerűsítése, az ifjú futballtehetségek felkutatása” – hangsúlyozta. Vizáver Árpád, a rendezvény szakmai felelőse szintén sok sikert kívánt a versenyzőknek, majd ismertette a mérkőzések szabályait.

Minden csapat a NIKÉ Sportegyesület Magyar Sportakadémia finanszírozásával egy 3 darab futball labdát tartalmazó ajándékcsomagot kapott, 1800 hrivnya értékben.

Az általános iskolás fiúk kategóriájában a Vári FC vihette el a győzelemért járó kupát. A középiskolás fiúknál a Beregszászi 4. sz. Kossuth Lajos Középiskola csapata lett aranyérmes. A lánycsapat kategória győztese a Beregvidéki ISE lett.

Kurmay Anita

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!