Ukrajna | 2021. 02. 10. – 07:34 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy személyautó megállás nélkül hajtott át egy ellenőrző ponton a Donyec-medencében ukrán oldalról a szakadárok ellenőrzése alatti területre, amiért az ukrán katonák tüzet nyitottak rá, és a gépkocsiban tartózkodók közül egy személy meghalt, egy másik pedig sérüléseket szenvedett - közölte kedden az ukrán hadműveleti erők parancsnoksága.

A közlemény szerint az incidens Donyeck megyében, Viktorivka település közelében történt.

Az autóban két személy tartózkodott. A katonák felszólítására a sofőr nem állt meg az ellenőrző pontnál, sőt gázt adott - írja az MTI.

A poszton tartózkodó katona előbb a levegőbe adott le figyelmeztető lövést, majd ezután vette célba a járművet.

"A gépesített zászlóalj orvosi központjának dolgozói elsősegélyben részesítették a sebesülteket, és kórházba szállították őket.

Az autó vezetője a kórházba vezető úton belehalt sérüléseibe" - tájékoztatott az ukrán erők parancsnoksága.

A helyszínre kiérkeztek a rendvédelmi szervek és a katonai rendészet tagjai, hogy kivizsgálják az incidens körülményeit.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok fele támogatja az előrehozott elnökválasztást. A válaszadók 52,1%-a Legfelső Tanács, 54,3%-a a Miniszteri Kabinet feloszlatását támogatja.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában kismértékben ismét nőtt az új fertőzöttek száma. A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 2656 új esettel 1 249 646-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!